in

Politie deelt signalement verdachten aanslag journalist

De Groningse politie maakt jacht op de mannen die in de nacht van woensdag op donderdag één of meerdere molotovcocktails door het raam van journalist Willem Groeneveld hebben gegooid. Inmiddels is een foto van een verdachte gedeeld.

De woning van Groeneveld werd afgelopen nacht rond 2.45 uur bestookt door één of meerdere molotovcocktails.

De journalist werd wakker van het glasgerinkel en wist de door de brandende flessen onstane brand uiteindelijk met zijn vriendin te blussen. Volgens de politie raakte er niemand gewond, maar is het stel wel erg geschrokken.

Het is niet de eerste keer dat de Groninger doelwit is van vernielingen aan zijn huis. In juni werden er al stenen door de ruit gegooid en bovendien is de journalist van het stadsblog Sikkom eerder ernstig bedreigd.

Lees ook  Politie bekeurt partygangers aan boord schip

Daarover zei hij onlangs tegen vakblad Villamedia dat hij nu vaker over zijn schouder kijkt als hij door de stad loopt.

Politie zoekt getuigen
De forensische opsporing heeft inmiddels onderzoek gedaan bij het huis en er zijn camerabeelden veiliggesteld waarop de verdachten duidelijk te zien zijn.

De politie heeft een signalement van de twee verdachten gedeeld, het zou gaan om twee witte mannen tussen de 25 en 40 jaar.

Lees ook  Man verkracht zijn ex-vriendin en mishandelt haar tante: 2,5 jaar cel

De politie roept mensen die de verdachten herkennen of meer informatie hebben over de aanslag op om zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Politie neemt aanslag ‘hoog op’
De politie neemt de zaak naar eigen zeggen “hoog op”. “Ongeacht het motief staat vast dat journalisten in alle vrijheid hun werk moeten kunnen doen.”

Het Openbaar Ministerie (OM) waarschuwt al langer hard op te treden tegen geweld tegen journalisten.

Verdachten worden bijvoorbeeld sneller voor de rechter gebracht en de strafeis wordt vaak verdubbeld.

Meerderheid Kamer steunt eigen bijdrage voor coronatoegangstest

Dode man gevonden in woning Rotterdam, twee ruziënde mannen aangehouden