in

Pleegmeisje (10) Vlaardingen niet langer in direct levensgevaar

Het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen, dat vorige maand ernstig gewond in het ziekenhuis werd opgenomen, is niet langer in “direct levensgevaar”. Dit heeft de stichting William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering bekendgemaakt.

De stichting, die verantwoordelijk is voor de voogdij van het meisje, meldt dat haar toestand nog steeds zorgelijk is. “Ook in de komende periode blijft intensieve medische zorg noodzakelijk”, aldus de organisatie.

Lees ook
Vrouw komt thuis en treft er onbekende man aan die in haar kleren eten staat te koken

Aanhouding pleegouders
Het 10-jarige meisje werd een week geleden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het kind was niet aanspreekbaar en zou meerdere botbreuken hebben.

Het kind woonde bij pleegouders Daisy (37) en John (37) in Vlaardingen. Beiden zijn aangehouden voor poging tot doodslag, vrijheidsberoving en zware mishandeling. Het stel heeft nog een biologisch kind en een geadopteerde zoon. Zij zijn ondergebracht op een voor hen veilige plek.

Lees ook
Gevaarlijke trend laat vrouwen “binnen 20 minuten van menstruatie af komen” door middel van stofzuiger

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat onderzoek doen naar de zorg die het 10-jarige meisje heeft gekregen. De IGJ ontving deze week een zogenoemde calamiteitenmelding, dat houdt in dat meerdere organisaties die betrokken zijn geweest bij de zorg voor het kind aan de bel hebben getrokken. Of er meerdere meldingen zijn binnengekomen, liet het IGJ niet los.

Ongelooflijk: 99-jarige man zet punt achter 77-jarig huwelijk wegens oude affaire

Maria is er helemaal klaar mee: “Mannen versieren me steeds in de gym, maar rennen weg als ik me omdraai”