in

Peuters zien hoe vader vuistslagen van agent krijgt: ‘Ze hebben alleen maar lopen huilen en gillen’

Van dichtbij zijn twee jonge kinderen in Almere zaterdag getuige geweest van de vuistslagen die hun vader van een agent in zijn gezicht kreeg.

De moeder en oma reageren bij woedend Hart van Nederland: “Ze hebben alles gezien hoe hun vader total loss werd geslagen door de politie.”

De 22-jarige man kwam zaterdag volledig emotioneel af op zijn huis aan de Allendestraat, waar vermoedelijk brand was gesticht.

Zijn baby lag nog in de woning en tegelijkertijd zag hij ook de man die was aangehouden op verdenking van de brandstichting.

“Hij wilde meteen naar de verdachte en vloog op hem af”, meldde een politiewoordvoerder zondag. Een agent die hem probeerde tegen te houden kreeg een klap in zijn gezicht en raakte buitenwesten. “Hij was knock-out, het was zwart voor de ogen”, aldus de zegsman.

‘Peuters hebben trauma’
Daarop probeerden twee dienders de man vast te houden en begint een derde politieman meerdere vuistslagen in het gezicht van de vader uit te delen. Dit voor de ogen van zijn twee jonge kinderen van één en twee jaar oud.

Lees ook  Opnieuw met gevaarlijke pillen gestrooid in Cuijk- Mogelijk willen ze kinderen vergiftigen

“Mijn kleinkinderen waren getuigen, ze hebben de hele nacht geen oog dicht gedaan”, vertelt de oma over de peuters.

Volgens haar hebben ze een trauma opgelopen. “Ze worden constant wakker. Huilend, schreeuwend om hun vader.”

“Mijn kindje vertelt letterlijk wat er allemaal is gebeurd”, zegt de moeder van de jonge kinderen. “Dat zijn vader is geslagen, tegen de muur is gegooid.

Met een knuppel geslagen, een knietje kreeg, en dat zijn mond stuk is.” Ook zij heeft het lastig heeft met de situatie. “Met mij gaat het geestelijk niet zo goed, maar ik hou me sterk voor mijn kinderen.”

‘Agent had praatjes’
De moeder en oma hebben zondag aangifte gedaan van buitensporig politiegeweld. Grootmoeder twijfelt ook aan de lezing dat de agent knock-out zou zijn gegaan.

Lees ook  Ongekende prijsverhogingen energie: vanaf 1 oktober is nieuw contract honderden euro's duurder

“Hij had ook nog praatjes achteraf, liep achter mijn schoonzoon aan toen ‘ie in de politieauto werd gezet. Hij schreeuwde nog: kijk goed naar mijn gezicht. Vergeet het niet, want we zijn nog niet klaar!”

De politie geeft aan dat elke “geweldsaanwending” van agenten achteraf altijd wordt onderzocht en beoordeeld.

Het incident in Almere had volgens de woordvoerder “begrijpelijkerwijs veel impact op direct betrokkenen, zoals de vader van de baby”. “Geweld is echter nooit de oplossing”, aldus de zegsman.

Baby en agent in ziekenhuis
De baby moest uiteindelijk naar het ziekenhuis omdat het rood had ingeademd, maar is inmiddels weer ontslagen.

De door de bewoner aangevallen agent moest ook naar het ziekenhuis. Volgens de politie maakt de diender het naar omstandigheden redelijk.

Naast de vader die een agent aanviel is ook een 37-jarige inwoner uit Almere die vermoedelijk de brand heeft veroorzaakt aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast.

Man (77) in Noordwijkerhout kort na eerste Pfizer-prik overleden

Familie maakt zich grote zorgen over vermiste Andy (36): ‘Bang voor het welzijn van mijn zoon!’