in

Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven in ziekenhuis

Misdaadjournalist Peter R. de Vries vecht sinds dinsdagavond voor zijn leven in het VUmc. Dat maakte Halsema bekend op de persconferentie van de Driehoek. De Vries werd eerder op de avond neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat.

Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politiechef bevestigt dat er op de A2 bij Breukelen twee verdachten zijn aangehouden, waarvan een vermoedelijk de schutter is. Ook een vermoedelijke derde verdachte is aangehouden.

Volgens onbevestigde berichten zou de misdaadjournalist van dichtbij door zijn hoofd geschoten zijn. De schietpartij vond omstreeks half acht plaats in de Lange Leidsedwarsstraat, om de hoek van het Leidseplein waar het televisieprogramma RTL Boulevard wordt opgenomen. Peter R. de Vries was daar vanavond te gast.

Lees ook  Moeder waarschuwt anderen nadat zoon’s tong opzwelt en blauw wordt tijdens bezoek aan oma

Er zouden meerdere schoten zijn gelost. Op een filmpje dat net na de schietpartij is opgenomen is te zien dat De Vries zwaargewond op de grond ligt.

De politie was in de omgeving op zoek naar een lichtgetinte man met een tenger postuur, een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Mensen werden gevraagd om hem niet zelf te benaderen en alarmnummer 112 te bellen als ze hem zien. Inmiddels lijkt de man te zijn aangehouden.

Lees ook  Kamperen 2.0 met deze caravan met twee verdiepingen en een dakterras!

Vijf knallen
Een ooggetuige die in de Lange Leidsedwarsstraat woont, hoorde vijf schoten. Ze ging naar buiten en zag Peter R. de Vries op de grond liggen. Hij had veel bloed in zijn gezicht. Ze hield zijn hand vast. Ze kon niet met hem praten, maar hij leefde nog wel. Hij is daarna afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verdachte aanslag op Peter R. de Vries opgepakt op de A2 bij Breukelen

Masturberende man betrapt tegenover jong meisje aan speelplein Walleke in Ename