in ,

Pester breekt arm van meisje waarna school dader verdedigt en moeder vertelt “beetje begrip te tonen”

Kinderen brengen veel tijd op school door, daarom is het zo belangrijk dat ze zich daar veilig voelen. Pesten is een groot kwaad, wat met wortel en al uitgeroeid zou moeten worden.

Helaas hebben we nog een lange weg te gaan, voordat het zo ver is. Het verhaal van deze moeder is daar een voorbeeld van.

De school van haar dochter in de VS keek niet alleen de andere kant op, ze verdedigden ook nog eens pestgedrag!

De moeder vertelt het verhaal van haar dochter op reddit.

Haar negenjarige dochter, waarvoor ze de alias Zoey gebruikt, kwam na school vaak verdrietig thuis omdat ze werd gepest door een andere leerling. De moeder schreef:

“Cat pest Zoey omdat ze geadopteerd is, omdat ze Aziatisch is en begon geruchten dat ze het virus (corona, red.) heeft.”

De bezorgde moeder zegt dat Zoey’s leraar het pesten bagatelliseert.

“Elke keer dat Zoey het haar leraar probeert te vertellen, doet hij het af als een ‘conflict’ of zegt dat Cat veel aan haar hoofd heeft, hoewel het erg moeilijk is voor Zoey.”

Lees ook  Onderzoek wijst uit dat frikandellen eten hartstikke gezond is

Het is begrijpelijk dat de hele situatie de moeder hulpeloos doet voelen, haar klachten zijn aan dovemansoren gericht. Ze raadde haar dochter aan om alles altijd te documenteren.

Gebroken arm
Maar op een dag escaleerde het pesten. De moeder kreeg een telefoontje op werk van de schoolverpleegster.

Zoey was uit een boom gevallen en had haar pols gebroken. Althans, dat was de versie van de school. In de auto naar huis vertelde Zoey wat er daadwerkelijk was gebeurd.

“Toen we in de auto stapten, vertelde ze wat er echt was gebeurd, dat Cat haar vertelde dat als ze in de boom klom, ze op de klas beanbag mocht zitten of zoiets.”

Maar toen Zoey in de boom zat, begon Cat hard aan de boom te schudden. Nadat het meisje naar beneden viel, rende Cat snel weg.

Zoey probeerde haar leraar te vertellen wat er was gebeurd, maar hij berispte haar omdat ze in de boom was geklommen en nam haar mee naar de schoolverpleegster. “Toegegeven, omdat hij niet wist hoe erg het was,” schreef de moeder.

Lees ook  Droombaan: betaald worden om middagdutjes te doen

Boos gingen de moeder en haar echtgenoot naar school om met de leraar en leerlingbegeleider te praten.

Daar kreeg ze te horen dat Zoey niet in de boom had mogen klimmen en dat het een ‘conflict’ tussen de meisjes was. De leraar deed het voorkomen alsof beide evenveel schuld hadden.

Daarnaast zei de leraar dat de oma van Cat afgelopen zomer was overleden, dus dat ze haar “een beetje begrip” moesten tonen. De moeder zei dat dit haar niets kon schelen en dat ze gestraft moest worden.

“Hij leek geschokt te zijn toen ik zei dat het me niet kon schelen. We hebben de hele week vrij gehad dus ik heb een beetje tijd gehad om af te koelen en nu weet ik niet zeker of ik een hufter ben omdat ik dat zei. Ben ik de hufter?,” vroeg de moeder zich af op reddit.

Het merendeel van de reacties steunden de moeder in haar doen en laten. Het feit dat Cat haar oma verloor, geeft haar niet het recht om andere kinderen te pesten. Wat denk jij?

Terminaal zieke man opgepakt na tonen blote billen voor snelheidscamera: ’Stond op mijn bucketlist’

Ouders en baby’tje krijgen hatelijke opmerkingen en doodsverwensingen vanwege haar uiterlijk