in ,

Pasgeboren baby overlijdt na eten van besmette babyvoeding

Een moeder wil niets dan het allerbeste voor haar baby. Als ouder wil je er absoluut zeker van zijn dat je je kind voldoende en verrijkende voeding geeft. Cynthia Salinas begon met dezelfde hoop toen de tragedie toesloeg.

Cynthia Salinas woont in San Antionio, Texas, en was een aanstaande moeder die halsreikend uitkeek naar de geboorte van haar kind. Ze beviel van een gezonde jongen, Azael, op 14 juli 2021.

Na de geboorte wilde Cynthia dat hij het beste zou krijgen dat het leven te bieden had. Ze zag dat het ziekenhuis haar zoon voedde met babyvoeding van het merk Similac Pro Advance en volgde haar voorbeeld.

De kersverse moeder wilde dat haar zoontje dezelfde voeding zou krijgen die hij al sinds zijn geboorte kreeg.

Aangezien Similac Pro Advance wordt beschouwd als een topvoeding, leek haar dit een goede keuze!

Maar slechts twee weken na zijn geboorte ging het niet goed met de kleine Azael. Het kind had last van diarree en begon later ook over te geven. De bezorgde jonge moeder spoedde haar geliefde baby naar een dokter.

De dokter schreef Pedialyte en Tylenol voor en vertelde Salina dat ze naar huis kon gaan.

Op dat moment kreeg Azael alleen Similac Pro Advance te eten. Toen ze thuis kwam, merkte Salinas dat haar baby niet beter werd. Erger nog, zijn gezondheid leek zelfs achteruit te gaan.

Lees ook  Beste vrienden gebruiken al 47 jaar dezelfde verjaardagskaart om elkaar te feliciteren!

“Toen ging alles bergafwaarts. Hij werd gewoon heel ziek”, herinnert de jonge moeder zich.

De bezorgde moeder bracht haar baby naar een ziekenhuis. De dokters daar gaven haar het vernietigende nieuws: de baby had een vreselijke salmonellabacterie die zijn hersenen al had aangetast.

Ze kreeg te horen dat het te laat was en dat de dokters niets meer konden doen. De gebroken moeder hield haar baby voor de laatste keer vast voor hij overleed. Hij was slechts 30 dagen oud.

Op de overlijdensakte van baby Azael stond “Salmonella Meningitis” als doodsoorzaak vermeld. De verwarde en bedroefde Salina had geen idee waar de baby de bacteriële infectie had opgelopen. Ze was op zoek naar antwoorden.

Zes maanden nadat ze haar zoon had verloren, kwam Salina op het nieuws van Abbott Nutrition. Het bedrijf had bepaalde poedervormige formules teruggeroepen die waren geproduceerd in de fabriek. Een van de teruggeroepen formules was Similac Pro Advance.

Het overheidsdepartement inzake voeding en medicatie onderzocht klachten die ze hadden ontvangen over de formules in kwestie die Cronobacter en Salmonella infecties veroorzaakten bij zuigelingen.

Salinas controleerde snel het serienummer van de formules die ze voor Azael had gebruikt en zag tot haar ontzetting dat ze overeenkwamen. De formules die in februari 2022 door het bedrijf waren teruggeroepen, waren dezelfde die ze haar pasgeborene de zomer daarvoor had gegeven.

Alles was nu duidelijk voor Salina. Dit was de reden dat haar zoon zo veel had geleden. De FDA onderzoekt momenteel vier gerapporteerde gevallen van Cronobacter die de formules mogelijk bij zuigelingen hebben veroorzaakt; twee van deze gerapporteerde gevallen hadden de dood tot gevolg.

Lees ook  Mannen blijken echt last te kunnen hebben van aanstelleritis!

Hoewel de aanvankelijke klachten ook wezen op Salmonella veroorzaakt door de formules, heeft de FDA deze klacht verwijderd. Ze beweren dat er niet genoeg bewijs was om Salmonella te linken aan de poedervormige zuigelingenvoeding in kwestie.

De FDA vertelde KSAT 12 News dat ze deze rapporten grondig onderzoeken samen met de overheidsdienst in kwestie.

Salinas getuigt: “Toen deze terugroepactie uitkwam, voelde ik me verraden”, vervolgde ze. “Dit wordt verondersteld een echt goede formule te zijn. En nu gebeurt dit allemaal, en je hebt gewoon een heleboel onbeantwoorde vragen op dit moment, en hopelijk krijgen we vrij snel antwoorden.”

Salinas is momenteel bezig met een rechtszaak en hoopt op gerechtigheid. Ze dringt er ook bij ouders op aan om waakzamer te zijn met wat ze hun kinderen te eten geven en te controleren of de voeding die ze hebben afkomstig is van de teruggeroepen partij.

Wat Cynthia Salinas heeft meegemaakt is zo’n traumatische ervaring. Laten we hopen dat geen enkele andere ouder zo’n verschrikkelijk verlies hoeft mee te maken.

Bid met ons mee voor Cynthia en zorg dat andere baby’s veilig zijn door dit nieuws te delen!

Vandaag Inside stopt definitief; Kaag vindt vertrek Derksen terecht

Aantal gevallen plotselinge hepatitis bij kinderen blijft toenemen in Europa