in

Parkeerder Amsterdam wijzigt ND in DN: ’Creatief, maar niet legaal’

Een inwoner van Amsterdam heeft een vernuftige manier gevonden om voor een bepaalde tijd gratis te kunnen parkeren. De automobilist is nu wel gesnapt door de politie.

De man of vrouw heeft een kenteken met daarop de letters ND in het midden. Maar een agent die door de wijk Oud-West liep, zag het nummerbord en voelde nattigheid.

Lees ook  Terecht ontslag voor manager die vroeg naar cupmaten medewerkers

„Wat bleek: de houder van de kentekenplaten had twee letters losgehaald en er klittenband onder geplakt!⁣⁣”

„Zodra hij of zij de auto parkeerde wisselde hij twee letters om”, aldus de politie. „Hoogstwaarschijnlijk om de parkeerbelasting te omzeilen.⁣”

Zo kon de scanauto de wagen niet aan de rechtmatige eigenaar koppelen, en werd hij of zij gespaard van enige boetes, schrijft AT5 zondag op basis van een eerder bericht van de politie op Facebook.

Lees ook  Rukker! Masturberende fan kan 15.000 euro boete krijgen

Boete
„Creatief, maar zeker niet toegestaan”, reageert de politie op de truc. „Onze wijkagent heeft de platen in beslag genomen.⁣⁣”

Volgens de politie worden vaker kentekens gewijzigd, veelal afgeplakt met tape. Dat mag niet. De politie kan een boete van 150 euro opleggen.

Vermindert het eten van pissebedden hooikoortsklachten?

Schooltje De Horizon rouwt om tragisch overlijden David (8): “Kleinste helper, grootste kapoen. Je hebt een plaatsje in ons hart”