in

Paard wordt gruwelijk verminkt aangetroffen in wei en overlijdt: ‘Beestachtig’

Voor paardeneigenaren Virginia en Arnold Ligtvoet uit Eemnes zijn de laatste 24 uur een hel geweest. Hun 29-jarige paard Luc werd maandag dood aangetroffen in een weiland in Laren. De ruin is door iemand op brute wijze verminkt. “Dit is op beestachtige wijze gedaan. Het is niet onder woorden te brengen.”

Arnold trof het paard aan nadat de landeigenaar hem belde met het vreselijke nieuws. “Luc stond daar al een jaar of tien. Hij was met pensioen en aan het genieten van zijn bonustijd. Elke ochtend wordt hij gevoerd met een ander paard. En die ochtend kwam er maar een paard aangelopen. We troffen hem helemaal verminkt aan.”

Lees ook
Wetenschap: luie mensen vaker slim, succesvol en betere werknemers

Arnold laat weten de dader snel te willen vinden. “Hier moet iemand voor bloeden. Ik hoop binnen nu en een week te weten wie het is.” Eigenaren van Luc kunnen niet geloven wat deze persoon hun paard heeft aangedaan. “Ze hebben geprobeerd zijn genitaliën af te snijden en kringspier”, vertelt Ligtvoet met moeite tegen Hart van Nederland.

Verdoofd
Inmiddels staat de telefoon van het stel roodgloeiend van mensen uit de buurt die geschrokken zijn van het nieuws. De politie heeft het overleden paard meegenomen voor forensisch onderzoek. Het andere paard is ook meegenomen en wordt ook onderzocht. “Hij moet wel zijn verdoofd met een onbekend middel. Er lagen ook kleine stukjes wortel, wat gek is want het waren kleine gesneden stukjes”, aldus Arnold Ligtvoet.

Lees ook
Zien: Draagt Gaby Blaaser nou geen slipje op deze spannende foto?

Over het motief is het gissen. Ligtvoet kan zich geen voorstelling maken van de motieven van de dader(s). “We hebben onszelf meteen afgevraagd of we met iemand ruzie hebben waardoor dit gebeurd kan zijn, maar wij hebben geen vijanden.”

De politie onderzoekt de zaak.

Dit is de reden dat jij er altijd wordt uitgepikt voor een steekproef bij de zelfscan

Jaloerse Ramsley steekt en wurgt Shanty tot ze niet meer beweegt: ‘Hij heeft haar afgeslacht’