in

Paaldansen is zo populair dat ook steeds meer Nederlandse mannen het doen

Vincent (25), Benny (45) en Yannick (31) zijn gewone mannen. Maar met hun hobby doen ze hoofden draaien. Paaldansen wint zo aan populariteit dat scholen steeds meer heren over de vloer krijgen.

En wat blijkt? Ze zijn er verdomd goed in. Zolang ze hun grenzen maar wat verleggen. Ze doen het allemaal pas zeven weken, maar zien eruit als professionals.

Lees ook
Lekker ding zou je zeggen, maar het is toch even schrikken als je 's ochtends naast haar wakker wordt

Al vindt het paaldansen zijn wortels in de nacht- en stripclubs, tegenwoordig wordt het vooral gedaan als sport. En omdat het kracht, spierbeheersing, balans en souplesse vergt om een geoefend paaldanser te worden, is het als sport uitstekend geschikt voor mannen.

‘Dat veel meisjes het doen, betekent niet dat mannen het niet zouden kunnen. Er is juist veel kracht voor nodig’, zegt student Vincent. Volgens Vincent verbindt paaldansen kracht met kunst.

Lees ook
Chantal Janzen staat al een maand droog

Eén van de vele voordelen die paaldansers hebben, is dat ze perfect in balans zijn, ook naast de paal. Je wordt je bewuster van hoe je lichaam in elkaar zit en zal in het dagelijkse leven een beter evenwicht hebben en dus minder kans op struikelen en vallen.

Dode door storm Poly: vrouw (51) komt om in Haarlem

Daniel heeft de grootste ballen ter wereld van 40 kilo