in

Oververhitte hond Jasper (12) op strand Ameland

Op het strand van Ameland heeft zich gisteren een ernstige situatie voorgedaan waarbij een hond oververhit raakte. De Dierenambulance Ameland deelde dit verhaal om het publiek eraan te herinneren hoe gevaarlijk hoge temperaturen kunnen zijn voor honden.

De melding kwam van een agent die zelf van het mooie weer aan het genieten was. Hij zag hoe de twaalfjarige hond Jasper instortte op het strand en aarzelde geen moment om hulp te bieden. Hij bracht Jasper snel naar Strandpaviljoen Sunset, waar de hond in de schaduw kon worden gelegd en gekoeld kon worden.

Lees ook
Man verhuurt zichzelf om niks te doen en heeft duizenden klanten!

De eigenaren van Jasper, die hem nog een mooie vakantie wilden geven, hadden al voorzorgsmaatregelen getroffen. Ze hadden een appartement gekozen dat niet in de volle zon stond, een ventilator meegenomen en gezorgd voor voldoende rust. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen ging het toch mis toen ze Jasper nog één keer van de zee wilden laten genieten.

Lees ook
Man moet ter compensatie 164.000 euro aan ex-vrouw betalen voor 27 jaar huishoudelijk werk

Toen de Dierenambulance arriveerde, werd direct contact opgenomen met de dierenarts. Jasper werd meteen naar de dierenarts gebracht voor verdere behandeling. De toestand van de hond was kritiek, maar na enige tijd van koeling knapte hij iets op.

Gelukkig kwam er om 18:00 uur goed nieuws: Jasper is aan de betere hand en ligt koel in het huisje bij een ventilator.

Larissa koopt nooit speelgoed voor haar kinderen: ‘Spelen met stenen, zand en blaadjes’

Vermiste Yoran (16) nog steeds niet gevonden