in ,

Overvallers dreigden echtpaar in Enschede in brand te steken

Het oudere echtpaar dat op donderdagavond 25 november in hun huis aan de Haaksbergerstraat in Enschede werd overvallen heeft die avond doodsangsten uitgestaan. Uit nieuwe informatie blijkt dat de overvallers hebben gedreigd het echtpaar in brand te steken.

De politie gaf die nieuwe informatie vanavond vrij in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Het stel zat tv te kijken toen rond half negen ’s avonds ineens twee mannen in de woonkamer stonden. De overvallers waren binnengekomen via een zijraam van het kantoorgedeelte in het huis en de hadden wapens waarmee ze de bewoners bedreigden.

Lees ook  Vrouw (38) vanuit tram gevolgd en mishandeld door straatrover

Met vloeistof overgoten
De slachtoffers werden op bed achtergelaten, waarbij een uniek horloge van de man des huizes werd afgepakt. Voordat de overvallers vertrokken, overgoten ze de slachtoffers met een vloeistof en dreigden ze hen in brand te steken.

Sieraden buitgemaakt
Nadat ze merkten dat er geen contant geld in het huis aanwezig was, maakten de overvallers allerlei sieraden buit. De sieraden zijn tot nu toe nog nergens aangetroffen. De politie krijgt graag tips van mensen die weten waar de sieraden zijn of waar ze worden aangeboden.

Lees ook  Nóg besmettelijkere coronavariant rukt op: in Engeland snel, in Nederland is RIVM nog niet ongerust

Pony Genji (14) bezwijkt aan knallend vuurwerk: ‘Knie was helemaal versplinterd’

Nieuwe variant Corona ontdekt in Frankrijk