in

Overvallers crashen na wilde politieachtervolging in sloot bij Vinkel

Een wilde politieachtervolging is in de nacht van zondag op maandag geëindigd met een crash bij het Noord-Brabantse Vinkel.

Twee mannen die een bewoner van een chalet op vakantiepark Dierenbos hebben overvallen belandden tijdens de achtervolging met auto en al in een sloot.

De overval op het vakantiepark vond rond drie uur ’s nachts plaats. De bewoner van het chalet zou door de twee mannen zijn opgewacht.

Lees ook  Politie brengt verdwaalde hoogbejaarde vrouw thuis: ‘Ik ben van 1930 en heb nog nooit in een politieauto gezeten’

Bij thuiskomst werd hij mishandeld, waarna de daders er met onder andere de telefoon van het slachtoffer vandoor gingen.

De politie kwam de auto met de twee daders kort daarna op het spoor in Vinkel en gaf een stopteken.

Deze werd genegeerd en de daders sloegen op de vlucht. Ver kwamen ze niet, want al snel miste de bestuurder een bocht, waarna de auto in de sloot terecht kwam.

Lees ook  Slachtoffer beroving pakt belager aan

Dader gewond naar ziekenhuis
Meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter werden opgeroepen na de crash. Een dader is direct aangehouden door de politie, de ander is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De overvallen en mishandelde bewoner is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Hondje ongedeerd aangetroffen in cabine van vrachtwagen na ongeluk

Bijna 90 kraaien dood nadat grote boom omwaait in Groningen