in

Ouders van Sanne gaan fatale ongeval zelf onderzoeken: Het klopt gewoon niet..

De ouders van Sanne Bos gaan, samen met hun advocaat Annemiek van Spanje, zelf een onderzoek doen naar de oorzaak van haar fatale ongeluk. De 26-jarige zorgbegeleidster uit Den Bosch raakte in oktober van de weg bij knooppunt Empel en kwam daarbij om het leven. Ook Hebe (10), het meisje voor wie ze zorgde, overleefde het ongeval niet. Omdat de auto uit het zicht in het water belandde, duurde het drie dagen voordat beide slachtoffers werden gevonden, schrijft Omroep Brabant.

Verkeersspecialisten van de politie deden uitgebreid onderzoek naar hoe de twee precies om het leven zijn gekomen. Op basis van eerste bevindingen werd er al sterk rekening gehouden met een noodlottig ongeval. “Dat is nu ook de eindconclusie van het onderzoek”, meldde het OM eind december. Het onderzoek was daarmee voor justitie afgerond.

Lees ook  Meisje (10) zwaar mishandeld door twee mannen (43 en 18) in Veenendaal

Maar daarmee was het leed voor de ouders van Sanne niet voorbij. De vragen die zij nog hebben over de toedracht van het ongeval blijven opspelen, zo laten ze dinsdag weten aan De Telegraaf. “Het is zo frustrerend om niet te weten hoe mijn dochter, die zich zo verantwoordelijk voelde voor Hebe, van de weg is geraakt”, vertelt moeder Fiona Sorg.

Ooggetuige
Het is voor de ouders van Sanne reden om samen met hun advocaat Annemiek van Spanje zelf een onderzoek in te stellen. „Mocht er een ooggetuige zijn geweest dan kan die persoon zich vrij voelen om contact met mij op te nemen”, zegt de raadsvrouw over de bijzondere stap. Volgens Van Spanje hebben de ouders alle puzzelstukjes nodig om een begin te maken met de verwerking.

Lees ook  Pasgeboren baby blaast laatste adem uit nadat vader zijn telefoon op hem gooit

Vangrails
Vooral op de vraag hoe de auto van Sanne die dag in het water is terechtgekomen, willen beide ouders graag een antwoord. Ook het feit dat er op de bewuste plek bij knooppunt Empel geen vangrails staan, ondanks eerdere ongevallen, is voor de vader en moeder van Sanne onverteerbaar. “We leven met een gat in ons hart, waar elke keer zout in wordt gestrooid”, zegt Fiona.

Rook jij? Schrik niet! Zo komen sigaretten er straks uit te zien

Twee peuters verdrinken nadat oma met Alzheimer deur openlaat