in

Ouders van kinderen met mes krijgen vanaf nu ook boetes

Rotterdamse ouders kregen twee boetes omdat hun kinderen na een waarschuwing toch weer met een mes betrapt zijn. Zo wil burgemeester Ahmed Aboutaleb het geweld met messen tegengaan.

Ongeveer een jaar terug kondigde de burgervader aan dwangsommen op te leggen aan ouders die onverschillig staan tegenover het gedrag van hun kinderen.

Aboutaleb legde uit aan de Raad: “De dwangsom is een stok achter de deur om te voorkomen dat jongeren de overtreding nogmaals begaan.

Lees ook  Heldhaftige vader redt dochters en hond uit brandend huis: 'We zijn echt alles kwijt'

Als de overtreding nog een keer wordt gepleegd, wordt de dwangsom verbeurd. De dwangsom is een financiële prikkel om jongeren en hun ouders te bewegen hun verantwoordelijkheid te nemen.”

Waarschuwing en boete
De eerste keer krijgen de jongeren een waarschuwing. Daarna moet er gedokt worden. Het boetebedrag ligt op 2.500 euro. De prikkel moet zo een afschrikwekkend effect hebben.

Lees ook  17-jarige jongen zonder rijbewijs vlucht met 200 kilometer per uur voor politie

Nu gaan de eerste boetes worden geïnd. “In twee gevallen, twee jongens van 17 jaar, zijn ze na een eerste waarschuwing voor een tweede keer aangehouden met een mes.

De dwangsom is verbeurd verklaard.” De burgemeester belooft: “Het is een repressief middel, we gaan het geld wél halen. We moeten een voorbeeld neerzetten, het kan niet om met een groot mes rond te lopen.”

Dochter Marga Bult is zwanger van haar broer

Opnieuw commotie rond Meilandjes vanwege ernstig racisme