in

Ouders brengen eigen kinderen naar de politie na overval op Coop-supermarkt in Gaanderen

De twee jongens die dinsdagavond zijn aangehouden voor een gewapende overval op supermarkt Coop in Gaanderen, zijn door hun ouders naar de politie gebracht.

Zij brachten hun kinderen ongeveer anderhalf uur na de overval naar het bureau met de mededeling dat dit de overvallers waren waarnaar de politie op zoek was.

De politie verspreidde dinsdag kort na 19.30 uur een Burgernetbericht met de vraag uit te kijken naar twee jongens, die even daarvoor de winkel hadden overvallen.

Lees ook  Monique Westenberg zegt JA! ‘Ik wil trouwen’

Hierbij zou winkelpersoneel bedreigd zijn met één of meerdere wapens. Daarna gingen de overvallers er vandoor in de richting van de Rijksweg, met een Coop-tas bij zich.

Tegen 21.15 uur kwam het bericht dat de jongens waren aangehouden, naar nu blijkt op het bureau waar ze door hun ouders heen waren gebracht.


Minderjarige verdachten
Vanwege de minderjarige leeftijd van de twee is de politie terughoudend met informatie. Daarom worden de exacte leeftijden en woonplaatsen van het duo ook niet gemeld.

Lees ook  Man deed 62 jaar alsof hij doof was om niet naar zeurende vrouw te luisteren

Wel duidelijk is dat bij de overval niemand gewond is geraakt. Met welk wapen er is gedreigd en of het de twee is gelukt geld of een andere buit mee te nemen, kan de politie nog niet melden in dit stadium van het onderzoek.

De jongens zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Gerry mag van verhuurder geen vijver in zijn woonkamer: ‘Dit is mijn meesterwerk’

2-jarige peuter met diarreeklachten sterft onderweg naar ziekenhuis