in

Ouderen 90 & 83 ingespoten met nepvaccin, politie neemt zaak hoog op

Twee hoogbejaarde vrouwen uit Heerjansdam zijn onlangs het slachtoffer geworden van oplichters, die zich voordeden als medewerkers van de GGD en de dames hebben ‘gevaccineerd’ tegen corona. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op.

De incidenten hebben zich eind januari en eind februari voorgedaan. Het opvallende is volgens de politie dat de oplichters de slachtoffers niet hebben bestolen, maar wel geprikt. De politie benadrukt dat de GGD nooit aan huis komt voor de vaccinatie.

De vrouwen uit Heerjansdam van 90 en 83 jaar lieten op goed vertrouwen de ‘GGD-medewerkers’ binnen, die aanbelden met het verhaal dat ze voor een coronavaccinatie kwamen.

Lees ook  Politie: drie relschoppers in ziekenhuis door schotwond

Ter plekke zijn zij ingeënt door deze personen. De 83-jarige dame werd een paar dagen na de vermeende vaccinatie nog gebeld met de vraag of het goed met haar ging.

Familie van de slachtoffers rook onraad en schakelde de politie in. De slachtoffers zijn enorm geschrokken maar maken het volgens de politie verder goed.

Twee incidenten bekend
De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Er zijn tot nu toe twee incidenten van deze aard bekend.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk zelf het slachtoffer zijn geworden van dergelijke praktijken. Ook met mensen die wel de deur hebben dichtgehouden, wil de politie in contact komen.

Lees ook  Verkeersruzie loopt uit de hand in Nijmegen, man zwaargewond

Vaccinaties worden niet aan huis gezet. De politie adviseert om direct 112 te bellen wanneer er onaangekondigd een persoon voor de deur staat die zich voordoet als GGD-medewerker en diegene vooral niet binnen te laten. ,,Doe uw deur dicht, onthoud het signalement en bel 112.’’

GGD GHOR, de koepelorganisatie van de GGD’s, waarschuwde eind januari al voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van de GGD. Dit gebeurde naar aanleiding van signalen uit ‘meerdere regio’s’, aldus een woordvoerder.

Stafford beet Elisa (29) dood, haar vriend nu aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag

Kabinet koerst op verlenging avondklok: ‘mensen groeien mee met maatregel’