in

‘Oppasopa’ (74) maakte blootfoto’s van 3-jarig meisje en krijgt werkstraf

Een 74-jarige man uit Duiven die tientallen jaren kinderp*rno verzamelde en tijdens het oppassen op een 3-jarig meisje zelf pornografische foto’s van haar maakte, is veroordeeld tot een werkstraf.

Het gaat om de maximale werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij nog een grotendeels voorwaardelijke celstraf.

De man zat na zijn arrestatie al drie dagen vast. Nu hangt hem nog 362 dagen boven het hoofd, als hij zich binnen nu en vijf jaar weer met kinderp*rno bezighoudt of in de buurt komt van het meisje, haar ouders en andere kinderen. Ook moet hij zich laten behandelen.

Meisje zag hem als ‘opa’
De man werkte in het verleden in de jeugdzorg en juist daarom vertrouwden de ouders hun dochtertje aan hem toe.

Lees ook  Twee meisjes (12) aan gerand in park in Brasschaat, papa doet oproep naar dader

Doordat het meisje gezondheidsproblemen had, was het moeilijk een geschikte oppas te vinden. De man ving al andere kinderen op en bood aan op hun dochter te passen. Hij werd een vriend van de familie. Het meisje zag hem als een opa.

Tot een vriendin van de man per toeval kinderp*rno op zijn computer zag. Ze schakelde de politie in en die vond enorm veel verboden foto’s en video’s. Daar zaten ook blootfoto’s van het meisje tussen.

De man gaf toe dat hij liefst zeventien jaar lang kinderp*rno had gedownload. Maar hij was er al veel langer mee bezig, verklaarde hij, al met al wel vijftig jaar. Hij begon met downloaden van het materiaal toen hij een computer had.

Lees ook  Man door vijf jongeren aangevallen

‘Blote lijfjes van kinderen zijn mooi’
De man ontkende seksuele gevoelens voor kinderen te hebben: hij keek naar de blote lijfjes van kinderen omdat hij ze mooi vond, zei hij.

De officier van justitie geloofde dat niet, omdat geslachtsdelen vaak zo expliciet te zien waren. Zij eiste 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Maar de man kreeg een veel lagere straf, omdat de feiten hem verminderd vallen toe te rekenen vanwege een scheefgroei in zijn jeugd, aldus de rechtbank.

Die ook het belang inziet van een reeds gestarte behandeling van de man. De rechtbank wil die niet doorkruisen met een gevangenisstraf.

Daarnaast moet de man 2500 euro smartengeld betalen aan het slachtoffertje.

Als je de laatste tijd wordt benaderd door vlinders, betekent het dat ze je iets willen vertellen…

Verdachte schietpartij Alblasserdam werd ook gezocht voor dodelijk misdrijf in Vlissingen