in

Ophef over keuze schrijver Kinderboekenweekgedicht: ‘Het is een viezerik’

Schrijver Pim Lammers kreeg dit jaar de eer om het Kinderboekenweekgedicht te schrijven. Die keuze komt de organisatie van de Kinderboekenweek op een enorme bak kritiek te staan. “Ja topkeuze, Pim Lammers bij de Kinderboekenweek. De schrijver die schreef over een pedofiele seksuele relatie tussen een kind van maximaal 12 jaar oud en zijn volwassen voetbaltrainer!”, schrijft één van de criticasters op Twitter.

Lees ook
Jade (5) overleden na moedige strijd tegen kanker

Lammers (29) won in 2018 een Zilveren Griffel voor zijn prentenboek ‘Het lammetje dat een varken was’, het allereerste Nederlandse transgenderprentenboek. Dat is allemaal leuk en aardig, vinden velen, maar het zijn verhalen als ‘De Trainer’ en het gedicht ‘Mannen’ – overigens bedoeld voor de volwassen lezer – die verkeerd vallen, in het kader van het boekenevenement voor kinderen

Seks met oudere mannen
Zo beschrijft De Trainer de seksuele escalatie van de relatie tussen een jongen die op de basisschool zit, met zijn volwassen voetbaltrainer. Inmiddels is het gedicht, dat op de site van Lammers te lezen was, verdwenen. In het gedicht Mannen schrijft hij over seks tussen een jong iemand met veel oudere mannen.

Lees ook
NVWA doet onderzoek naar het schadelijke PFAS in papieren rietjes

Op social media worden fragmenten van Lammers’ werk massaal geretweet en is de ophef groot:

Bobi (30) is nu de oudste hond ter wereld: dit is zijn ’geheim’

Baby uit huis geplaatst, moeder omgekomen door 14 messteken: ‘Ze zou de baby ziek maken’