in

Opa misbruikt kleindochter terwijl oma boodschappen doet: ‘Wilde hartje voelen kloppen’

De kleindochter van Jacobus B. (74) uit Lelystad getuigde na jarenlang misbruik voor het eerst wat ze voelde. “Opa moet met zijn poten van me afblijven.” Het misbruik begon toen ze amper vier jaar oud was. Het zou pas tien jaar later stoppen. Daarvoor vliegt Jacobus nu de gevangenis in.

De feiten vonden plaats tussen 2003 tot 2013. Het meisje was amper vier jaar toen het allemaal begon. Tussen de middag kwam ze vaak bij haar oma en opa in Lelystad. De politie vertelde dat opa ’s middags een dutje deed en toen oma boodschappen ging doen, moest het meisje bij hem in bed komen liggen.

Lees ook
Brutale inbrekers compleet verslonden door bloeddorstige waakhond

De opa misbruikte zijn kleindochter door haar aan te raken bij haar intieme delen. De rechtbank Midden-Nederland acht deze feiten bewezen. Jacobus werd veroordeeld tot een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Opa ontkende de beschuldigingen. Hij zei alleen dat hij haar hooguit een keer bij de borsten had gepakt toen ze dertien was. Jacobus zegt dat hij haar hartje wilde voelen kloppen. Voor het overige beweert hij dat het allemaal leugens of fantasieën zijn.

De rechter kwam echter tot het oordeel dat de verklaringen van het slachtoffer oprecht en geloofwaardig zijn. Ze trad tot in de diepste details en was altijd heel consequent in haar verklaringen. De rechtbank twijfelt dan ook niet aan haar verhaal.

Lees ook
Doodgestoken vrouw (20) in Nijmegen is jonge moeder van baby

Daarnaast zegt ook het zusje van het meisje dat ze weleens betast is geworden. Een tante zag ook een heftige emotie toen het meisje voor het eerst openhartig was over de feiten. Het meisje deed pas veel later aangifte. Het duurde dan best lang vooraleer de politie een onderzoek instelde.

De rechtbank tilt zwaar aan het feit dat opa zijn vertrouwenspositie misbruikte. Ook weegt zwaar mee dat de man slechts een heel beperkte verantwoordelijkheid wenst op te nemen voor zijn daden.

Vanwege zijn blanco strafblad en hoge leeftijd besloot de rechter om een deel van de straf voorwaardelijk te maken.

Wilma “Ik sliep al met minstens 700 mannen. Zelfs in de supermarkt!”

“Telkens we vrijen steekt mijn vriend geld in een pot. Hoe meer we het doen, hoe groter mijn kerstcadeau”