in

Opa misbruikt drie kleindochters: ‘Wilde ze controleren op hygiëne’

“Opa, ik hoop dat ik je nooit meer hoef te zien.” Harde woorden van een kleindochter tegen haar grootvader in de rechtbank in Breda dinsdagmiddag. Opa Aart van der W. (69) uit Langeweg stond daar terecht voor het misbruiken van drie van zijn kleinkinderen sinds 2013 tot vorig jaar. Justitie eiste vier jaar cel tegen hem en een verbod op contact met zijn familie.

Opa Aart keek regelmatig even achterom de zaal in. Achter hem zaten zijn kinderen, hun aanhang en kleinkinderen. De situatie was duidelijk en dat deed Aart van der W. enorm veel pijn. Zijn familie liet duidelijk weten dat zij hem niet meer zien als vader of opa, sinds bekend is wat hij stiekem deed bij drie van zijn kleindochters.

Het verhaal is bij alle drie hetzelfde. In de periode dat de meiden rond hun elfde, twaalfde jaar veranderden van meisjes in jonge vrouwen begon opa met het strelen van de borsten en het aanraken van geslachtsdelen. Maar, Aart van der W. hield tijdens de zitting vol dat dat niet seksueel was, maar dat hij de kleinkinderen wat wilde leren in hun puberteit over hun lichaam.

Lees ook
Tamara laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond

Hij stelde de meiden opvallend veel vragen over topjes en bh’s en controleerde meteen ook of het allemaal goed zat. Ook onderwees hij zijn kleindochters ongevraagd over hygiëne en dan met name in hun kruis. Schoonmaken en controleren of het schoon was, noemde opa dat. En bij dat controleren zat hij overal aan.

“Maar, u had toch wel door dat dit fout was?”, hield de rechter hem voor. “Nu wel”, reageerde hij. “Toen besefte ik niet goed dat ik fout bezig was.”

Aart van der W. ontkende de zwaarste beschuldigingen. Hij had wel gestreeld op allerlei plekken, maar was nooit binnengedrongen, zo zei hij. Ook was hij nooit klaargekomen waar de kleinkinderen bij waren en was er nooit sprake van orale s*ks.

En nee, hij was niet speciaal geïnteresseerd in jonge vrouwen. Maar, die ontkenning werd wat ongeloofwaardig toen bleek dat hij vaak sites bezocht met foto’s van jonge vrouwen en honderden keren verhalen las over inc*st.

Verschillende familieleden spraken hun vader, schoonvader of opa toe in de rechtszaal. Ze zijn allemaal boos en verdrietig en kampen, ieder op hun eigen manier, met de gevolgen van de daden van Aart. De familie hoopt dat Aart nog lang achter de tralies blijft, omdat de kleindochters ook de rest van hun leven met de gevolgen moeten leven.

Lees ook
Julia Mekkes (ex Dave Roelvink) laat zeker niets aan je verbeelding over

“Je bent mijn vader niet meer, maar Aart of een nummer”, zo vertelde zijn zoon met luide stem. “Ik hoop dat je nooit meer uit de cel komt. Je opvoedkundige lessen waren alleen maar voor je eigen perverse ideeën. Dat jij zover bent afgedwaald.”

Telkens als werd benadrukt dat Aart ‘geen familie meer heeft’ boog de grootvader emotioneel zijn hoofd. “Het doet me zeer, maar het is mijn fout”, erkende hij. “Het is terecht dat ze boos op me zijn, ik heb alles verziekt. Zij zitten met die psychische problemen door mijn fout.”

De officier van justitie merkte op dat Aart van der W. weliswaar een aantal dingen heeft erkend, maar ook veel gebeurtenissen ontkent. Hij eiste naast een celstraf van vier jaar ook een contact- en locatieverbod van vijf jaar als hij weer vrij is. Als hij in die periode toch familieleden opzoekt krijgt hij twee weken cel per overtreding.

Als hij vrijkomt wordt ook bekeken of Aart nog behandeling nodig heeft en hoe het toezicht op hem en bijvoorbeeld zijn computer moet worden geregeld.

De uitspraak in deze zaak is op 7 mei.

Boer Harm alsnog ontmaskerd: Dit is de man achter het masker van Brommers kiek’n!

Meisje (16) overleden na val uit raam