in

Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: ‘Niet van bewust’

In de buurt van een begraafplaats in Groningen is gisteravond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jurgen Conings daar zou zijn gezien.

De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. ,,Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”

,,Soms komen er meldingen binnen waarbij we ons realiseren, dat als die melding klopt, we als politie een stevige uitdaging hebben en ook echt gevaar lopen.”

Uit het bericht op Instagram blijkt dat de Groningse politie ernstig rekening hield met een mogelijk gevaarlijke confrontatie met de Belgische korporaal, die virologen en de overheid met de dood heeft bedreigd.

Lees ook  Sticker met 'geobserveerde locatie' op je voordeur: 'Doodeng'

Na een zoekactie in de omgeving van begraafplaats Selwerderhof troffen agenten inderdaad een man aan in de berm.

Het bleek echter niet om Conings te gaan, maar om een hikende man uit Duitsland. Volgens de politie leek hij wel op de gezochte militair, omdat ook de Duitse man een ‘volledig outdooroutfit met uitrusting droeg’.

Oplettende burgers
De politie blikt terug op een ‘bijzondere melding die resulteerde in deze vondst in het donker in de berm’.

,,We hebben hem uitgelegd dat zijn verschijning voor de nodige onrust zorgt. Hij was zich daar totaal niet van bewust”, stelt de politie.

Lees ook  Opgedroogde druppels in de douche worden vaak aangezien voor kalk, maar het is iets anders

De Duitse hiker vervolgt zijn route verder door Nederland. De politie benadrukt blij te zijn met oplettende burgers.

,,Maar we zijn ook opgelucht dat we hebben kunnen uitsluiten dat het de vermiste Conings was”, besluit ze het bericht.

Onvindbaar
De 46-jarige Conings verdween maandag 17 mei nadat hij wapens en munitie had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg.

Hij heeft zijn pijlen onder meer gericht op de Vlaamse viroloog Marc Van Ranst, die daarna met zijn gezin in een ‘safehouse’ werd geplaatst. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings vooralsnog onvindbaar.

Vader dumpt 80.000 muntjes in voortuin van ex: ‘Dit is je laatste alimentatie’

Gezin stort neer met vliegtuigje ’op weg naar familie in België’: 3 doden