in

Ongelooflijk: 99-jarige man zet punt achter 77-jarig huwelijk wegens oude affaire

Antonio, een vader van vijf, was aan het opruimen in hun appartement in Rome toen hij een stapel stoffige, romantische brieven vond. Deze brieven waren niet aan hem gericht, maar aan zijn vrouw Rosa, van een geheime minnaar.

De onthulling bracht een schokgolf teweeg in hun jarenlange relatie, die in 1934 in Napels begon. Rosa had de affaire, slechts tien jaar na hun huwelijk, en had dit decennialang verborgen gehouden.

Lees ook
‘Getrouwde lerares (33) had seks met 15-jarige leerling’

Een historische scheiding
Het echtpaar, dat nu de juridische wegen bewandelt om hun huwelijk te beëindigen, staat op het punt de oudste scheidende koppels te worden. Een titel die momenteel wordt gehouden door Bertie en Jessie Wood uit Groot-Brittannië.

Zij hebben besloten in 2009 op 98-jarige leeftijd besloten uit elkaar te gaan. De zaak van Antonio en Rosa heeft niet alleen hun familie – inclusief vele kleinkinderen en achterkleinkinderen – maar ook de wereld verrast.

De onverwoestbare band van het huwelijk getest
Antonio voelde zich verraden en zag geen andere uitweg dan een scheiding, ondanks dat de affaire al meer dan een halve eeuw geleden beëindigd was. Hun liefdesverhaal, dat ooit begon in de romantische straten van Napels, zal nu eindigen in de rechtszaal.

Lees ook
15 prachtige meisjes die enorm lelijk kunnen zijn (foto’s)

Het incident werpt licht op de complexiteit van menselijke relaties en de impact van geheimen, zelfs na zoveel jaren.

Een nalatenschap van liefde en levenslessen
Terwijl Antonio en Rosa zich voorbereiden op hun laatste juridische strijd, houdt de wereld zijn adem in. Hun verhaal is niet alleen een herinnering aan de fragiliteit van vertrouwen, maar ook aan de onverwachte wendingen die het leven kan nemen.

Het stelt een record op, niet alleen in leeftijd maar ook in de duur van het huwelijk, en laat ons achter met vragen over liefde, loyaliteit en de ware betekenis van ’tot de dood ons scheidt’.

Tobi is boos: ‘Ik wil aangesproken als een genderloze clown!’

Pleegmeisje (10) Vlaardingen niet langer in direct levensgevaar