in

Onenightstand of relatie? Volgens onderzoek hangt dat af van de lengte van je baard

Gezichtsbeharing heb je in allerlei soorten en maten. Van de sprekende kut (een ringbaardje rond de mond) en de pornosnor, tot een gladgeschoren kinnetje of een tovenaarsbaard. En wat de voorkeur geniet, is natuurlijk een kwestie van smaak. Of valt er toch meer over te zeggen?

Ja, zo blijkt nu. De lengte van je gezichtstapijtje lijkt namelijk samen te hangen met het soort vrouwen dat je aantrekt. Ben jij het type jonge bachelor die regelmatig een fijne dame mee naar huis neemt voor een gezellig maar eenmalig avondje horizontaal dansen? Of ben je een kerel die helemaal klaar is om een nestje te bouwen en nageslacht de wereld in te slingeren? De keuze om je te scheren, of juist de boel te laten woekeren, kan hierin een rol spelen. In andere woorden: to beard or not to beard?

Lees ook
Amber Alert voor Jayden (11), voor het laatst gezien in Den Haag

Onderzoek
Uit onderzoek aan de Universiteit van Queensland blijkt namelijk dat vrouwen liever kiezen voor een man met stoppels dan voor een lange baard of een gladgeschoren kaaklijn als het op een eenmalig pleziertje gaat. Als het op langetermijnrelaties aankomt, valt een volle baard juist wel weer in de smaak. Dit komt omdat een man met een volle baard zogenaamd sterk overkomt. Je bent mannelijk, wijs, oprecht en vrijgevig als je een volle baard hebt. Althans, dat is hoe je overkomt.

Lees ook
Hond Ruby na acht dagen teruggevonden in het water: ‘Laat me wakker worden uit deze nachtmerrie’

In totaal deden 8.520 vrouwen mee aan het onderzoek. De dames werden in drie groepen geplaatst waarna ze vragen moesten beantwoorden na het zien van een afbeelding van een man. De vrouwen in groep één kregen een gladgeschoren vent te zien, groep twee een kerel met stoppels en je raadt het al: groep drie mocht kijken naar een man met een volle baard. Opvallend is dat de gladgeschoren man op alle vlakken het slechtst scoort. De lengte doet er dus wel toe, zo blijkt maar weer.

Silvana Heber uit Hoogeloon vermist – Man aangehouden

Politie denkt dat vermiste Silvana (36) niet meer leeft, ex-partner Marlon B. (41) wordt verdacht van moord