in ,

Onderzoek wijst uit: te veel sporten is slecht voor je seksleven

Wie ‘de sportschool’ als grootste vriend heeft, kan die vriendschap maar beter heroverwegen.

Sport blijkt meer invloed op je seksleven te hebben dan je waarschijnlijk vermoedt. Onderzoek van de Universiteit van North Carolina heeft namelijk aangetoond dat te veel sporten je seksleven niet bepaald ten goede komt. Des te meer reden om voor een gezonde afwisseling tussen beweging en bankhangen te zorgen.

Niet doordraven
Een beetje sporten kan natuurlijk nooit kwaad, want het zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en meer spier. Maar zoals bij alles geldt: je moet niet overdrijven.

Jezelf te vaak in het zweet werken, zou er volgens het onderzoek voor zorgen dat je libido juist daalt in plaats van stijgt.

Lees ook  “Hij viel in slaap met een seksspeeltje in zijn achterste” (video)

Dit heeft volgens Dr. Hackney, die het onderzoek coördineerde, te maken met de menselijke evolutie.

Seks is namelijk een ontlading van energie. Beweeg je te veel, dan heb je die ontlading al gehad en heb je dus geen behoefte meer aan spektakel in de slaapkamer.

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is.

Met vandaag uit december 2021: Goed nieuws voor een heleboel kerels die zogezegd ‘een leuk karakter’ hebben.

Daarnaast heb je na sportoefeningen een bepaalde hoeveelheid calorieën verbrand. De natuur bepaalt dat de kans op uithongering groter is wanneer iemand minder calorieën in zijn lichaam heeft.

Lees ook  Poepmessen bestaan tegenwoordig en blijkbaar hebben meer gezinnen het dan je denkt

Het lichaam voelt dan aan dat voortplanten niet verstandig is, wat resulteert in een lagere seks-drive.

Best of both worlds
Voordat je als diehard sportfan in de stress schiet: dat effect lijkt pas op te treden wanneer je te lang te hard traint. Uitsloven in de sportschool is dus niet nodig.

Af en toe een bezoekje brengen levert meer spieren én meer seks op. Win-win! Extra tip: bezoek de sportschool eens met je partner. Samen aan de gezondheid werken en na afloop een feestje in bed, wie wil dat nou niet?

Meerdere vrouwen aangerand in supermarkt in Maarheeze

Zien: Zware drugscrimineel misbruikt koningspaar Willem-Alexander en Máxima