in

Onderzoek toont aan: Blijf lekker klagen met collega’s. Dit zorgt namelijk voor een betere werksfeer!

Ja ja, we hebben er allemaal wel eens last van wanneer het op werk even tegenzit.

Hoe lekker is het dan om je beklag onder werktijd bij je collega’s neer te leggen? Heerlijk van die zeursessies. Maar wist je dat dit geklaag ook nog eens ergens goed voor is?

Onderzoek
Volgens onderzoek dat werd geleidt door professor Vanessa Pouthier zou je letterlijk de druk van de ketel halen wanneer je samen met collega’s van je af klaagt. Wanneer je een drukke baan hebt met veel stress is het belangrijk om zo nu en dan je frustraties te uitten.

Lees ook  Onderzoek: Mensen met een hoger IQ drinken het liefst Red Bull

Tijdens het onderzoek werd er gekeken na de gewoonten van verschillende teams in een Amerikaans ziekenhuis. Vanessa vertelt het volgende; ‘’Deze kleine klaagsessies veranderden de sfeer van een vergadering. Werknemers in het ziekenhuis konden hun frustraties kwijt over uitdagende patiënten, drukte op de werkvloer en gezinssituaties.’’ Het geklaag zou een positief effect hebben op het team als geheel.

Lees ook  ‘Mannen met buikje steeds aantrekkelijker’

Daarnaast zou de saamhorigheid binnen een team toenemen wanneer er een gemeenschappelijke ‘vijand’ binnen het bedrijf is, zoals bijvoorbeeld het management, de logge organisatie of bureaucratische structuur van de organisatie. Dus zit je er even doorheen op het werk? Je weet wat je te doen staat…

Foto: Barbie zwanger van nieuwe vriendje die net uit de gevangenis komt!

Kinderlokker actief in Gouda: zeven kinderen lastiggevallen, buurt ongerust