in

Omsingelde ‘inbreker’ blijkt redder van gewonde vogel te zijn

De politie wilde afgelopen zaterdag in Helmond een inbreker op heterdaad betrappen, maar ze maakte een vergissing. Ze omsingelde een bouwterrein in Helmond, waar een vermeende inbreker op beveiligingscamera’s was gespot. Eenmaal daar bleek dat er wat anders aan de hand was.

De politie kreeg zaterdagavond rond halfacht een melding van de alarmcentrale. Op beveiligingscamera’s was iemand op het afgesloten bouwterrein te zien. Hij had een doos met spullen bij zich. De politie dacht dat het om een inbreker ging en ze haastte zich erheen.

Lees ook  Opnieuw zak met verdronken kittens gevonden: 'Ik tril van schrik en boosheid'

Op heterdaad betrappen
Meerdere eenheden van de politie omsingelden het bouwterrein om de inbreker op heterdaad te betrappen. Niet veel later vonden ze de man buiten het terrein. De politie keek in de doos en zag dat het hier niet ging om diefstal. In de doos zat namelijk een gewonde kraai.

Lees ook  Gary (19) trouwde na 2 weken daten met 72-jarige dame.”Op een oude fiets moet je het leren”

De ‘inbreker’ woont in de buurt van het bouwterrein en had gezien dat er een gewond beestje lag. Hij besloot het te redden en de dierenambulance in te schakelen. De dierenambulance heeft de zorg over de kraai overgenomen.

Moeder van verkrachte, vermoorde en in brand gestoken Nathalie: ‘Jij bent in mijn ogen een psychopaat’

Man stopt halter van 20 kilo in achterwerk om calorieën te verbranden