in

Omarm je rondingen: met een ‘roll flower’-tattoo zet je je huidrollen in het zonnetje

Een tattoo op je buik of rug laten zetten is alleen mooi als je überslank bent? Think again. Met haar idee voor een zogeheten ‘roll flower’-tattoo bewijst de Amerikaanse artist Carrie Metz-Caporusso het tegendeel.

Verberg je huidplooien niet langer, maar speel ze juist op deze prachtige manier in de kijker. Zo laat jij je rondingen én jezelf stralen.

Body positivity met ‘roll flower’-tattoo
Carrie zit al een paar jaar in het vak en stelt dat de standaard plaatjes vaak ontworpen worden voor slanke lichamen.

Lees ook
Man dumpt in lakens gewikkelde sekspoppen in bos: Intensief gebruikt blijkt uit onderzoek!

“Ik ben nu al acht jaar tatoeëerder en merk inderdaad dat tattoo-designs vaak bedoeld zijn om gespierde of magere lichaamstypes te accentueren,” aldus de Amerikaanse tegenover het lifestylemagazine Allure. “Ik heb zelden tattoos gezien speciaal voor volle mensen.”

Huidplooien in de kijker
Tijd om daar verandering in te brengen, moet Carrie gedacht hebben. En zo ontstond haar idee voor de ‘roll flower’-tattoo, die in en rond je huidplooien wordt gezet.

De lijnen in je lichaam dienen als het ware als de stelen van de bloemen en de rest wordt eromheen getekend.

“Ik hoop dat dit soort tattoos even normaal worden als enkeltatoeages,” duimt de ontwerper. “En dat ‘dik zijn’ gezien kan worden als iets neutraal, in plaats van iets goed of slecht.”

Uitdaging
We horen je denken: wat nou als je na verloop van tijd wat kilo’s kwijtraakt? Is zo’n ‘roll flower’-tattoo dan nog wel mooi? “Ik wil die gedachte uitdagen.

Lees ook
Sebastian heeft epidermodysplasia verruciformis, iets waar je goed zonder kan

Waarom kijken we naar een vol lichaam als iets dat veranderd of gefixt moet worden?,” vraagt Carrie zich af.

“Ik wil juist dat ‘dikke’ mensen niet in een constante strijd met hun gewicht verwikkeld zijn. Fatness is not a failure.”

En oh, als je niets met bloemen hebt, kun je natuurlijk ook voor een ander design kiezen bij je huidrollen. Mínstens zo prachtig.

Wijkagent staat perplex: man probeert grote zwarte buttplug te stelen uit winkel

Ayla overleed door een grasaar: ‘Deze smerige dingen zijn sluipmoordenaars’