in

Oma riskeert levenslange celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind ‘kalmeerde’ in kokend water

Een 53-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Chattanooga (Tennessee) riskeert een levenslange gevangenisstraf omdat ze het 2-jarige dochtertje van haar zoon minutenlang met de voetjes in een bad vol kokend water zette. Kaylee Robinson, het slachtoffertje, ligt al ruim een week in het ziekenhuis waar ze wordt behandeld aan ernstige en zeer pijnlijke derdegraads brandwonden. Het letsel is zó ernstig dat in het extreemste geval Kaylee’s voetjes moeten worden afgezet.

Het schokkende incident vond op 11 augustus plaats toen Brittany Smith en haar verloofde Kyle Vaughn (de zoon van verdachte Jennifer Vaughn) met hun andere twee kinderen naar een zwembad gingen. Omdat het water daar te diep is voor een peuter als Kaylee, besloten ze haar thuis achter te laten. De aanstaande schoonmoeder van Smith zou, zoals ze al vaker had gedaan, op het meisje passen. Weer thuis troffen de ouders hun dochtertje kermend van de pijn aan. Toen de moeder Jennifer Vaughn om opheldering vroeg, vertelde de vrouw dat ze Kaylee met haar voetjes in heet water had gezet om haar tot bedaren te brengen. Het kind zou tijdens de afwezigheid van haar vader en moeder ‘strontvervelend’ zijn geweest.

Lees ook
4 jongens trappen tegen graven en gooien met kaarsen

Vol ongeloof zagen de ouders dat zich op de voetjes van de huilende Kaylee grote blaren hadden gevormd. Vervolgens werd het kind per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar ligt het momenteel nog steeds. Brittany Smith, de moeder van Kaylee, heeft inmiddels aangifte gedaan tegen haar bijna-schoonmoeder die in Amerikaanse media wordt omschreven als ‘horrorschoonmoeder’ en zelfs ‘a nanny from hell’.

Bekentenis
De vrouw heeft inmiddels toegegeven dat ze Kaylee ‘een beetje pijn’ wilde doen ‘omdat het kind een slechte dag had’. Smith is nog steeds in shock dat de moeder van haar verloofde tot zoiets extreems in staat was. ,,Ik kan werkelijk geen enkele reden bedenken waarom iemand een kindje, ook al gedraagt het zich even niet voorbeeldig, zoiets aan kan doen’’, vertelde ze aan de Amerikaanse editie van Metro. De vrouw zit sinds haar arrestatie in de gevangenis en moet binnenkort voorkomen op verdenking van ernstige kindermishandeling. Als ze wordt veroordeeld, riskeert ze een celstraf van tussen de 15 en 80 jaar.

Lees ook
Buurvrouw eist dat vrouw eigen tuin opgeeft zodat haar kind erin kan spelen

De aangeslagen moeder, die Jennifer Vaughn nooit meer wil zien, gaf vandaag een korte update van de gezondheidstoestand van de kleine Kaylee. Het meisje is de afgelopen dagen twee keer geopereerd. Er is onder narcose huid van haar dijbeen op de verbrande voetjes bevestigd en volgens de artsen zijn in de nabije toekomst nog ettelijke ingrepen nodig om ze te redden. Sinds haar verbranding heeft Kaylee niet meer kunnen lopen. ,,Mijn verloofde en ik zijn net als de specialisten erg somber over een voorspoedig herstel. Als de wonden gaan infecteren, is het drama helemaal compleet. Dan zal Kaylee mogelijk haar voetjes moeten missen’’, aldus de moeder die gruwelijke foto’s van de verwondingen heeft gedeeld met Amerikaanse media.

Zwerfhond vindt gedumpte baby in vuilniszak, brengt haar in veiligheid

Als allebei je ouders overlijden, waar moet je dan naartoe?