in

Man perst zo hard tijdens poepen dat ogen blijvend schade hebben

Er is een nieuwe Guinness World Record-houder en deze keer is het – zoals dat wel vaker het geval is – voor een wel zeer ‘speciaal’ record. Een man slaagde er namelijk in de grootste ‘oogbal popper’ ooit uit zijn oogkasten te toveren. Proficiat!

Met meer dan 53.000 wereldrecords zijn er allerlei dingen die mensen hebben gedaan om in dat ‘heilige’ boek te komen. Wanneer je bijvoorbeeld je ogen heel ver uit je hoofd kunt doen knallen, maak je een goede kans om erin te komen. En Sidney de Carvalho Mesquita is daar zowaar in geslaagd. De man, die door zijn familie en vrienden ‘Oom Fester’ wordt genoemd, naar het gelijknamige personage uit The Addams Family, verbrak onlangs het oude record.

Lees ook
André Hazes heeft geen contact meer met zijn moeder: ‘Vind ons gezin een beetje sneu’

Ziekte of talent?
Sidney woont in Sao Paolo, Brazilië, en trekt al grappige gezichten sinds zijn negende, hoewel zijn familie eerst dacht dat zijn talent om zijn ogen zo ver uit zijn hoofd te steken een teken was dat hij ziek was. Gelukkig leerden ze al snel dat dit niet het geval was, maar een teken van talent en een ‘verkoopbaar’ talent. Sidney vertelde Guinness World Records dat zijn vermogen om zijn ogen te laten ‘springen’ puur met vaardigheid te maken heeft. Maar hij noemt het ook een ‘gave’, die hij meekreeg van zijn ouders en… God.

Ook nadelen
Sydney slaagde erin om zijn oogballen 1,8 cm te laten ‘poppen’, wat aanzienlijk beter is dan wat de vorige recordhouder presteerde, namelijk 1,19 cm. Het meten van dat ‘poppen’ is een lastige taak die moet worden uitgevoerd door een optometrist met een speciaal apparaat dat een proptometer wordt genoemd. Hoewel Sydney zijn ogen tot 30 seconden lang uit zijn hoofd kan steken, heeft het volgens hem ook een paar nadelen. Hij legde uit dat hij zijn zicht een paar seconden verliest als hij zijn truc doet, maar het komt altijd weer terug. Het gaat ook vaak mis als hij moet drukken tijdens het poepen. Hoewel Sidney zijn ogen verder kan uitsteken dan wie dan ook, is er wel iemand die het langer kan volhouden. Ene Kevin Smith hield het namelijk ooit eens 53 seconden vol.

Lees ook
Geen zin om te krabben? Simpelste trucje tegen bevroren ruit nog altijd het meest efficiënt

Lichaam vermiste Sawsan Mhamdi aangetroffen in Duitsland

Jongetje 12 vermist bij aanvaring Terschelling: ‘zeker 2 doden’