in

Notoire wildplasser actief in Nederland: tuinsets en auto’s ondergezeken

Terugkomen van je vakantie en erachter komen dat een onverlaat over de tuinset heeft staan plassen. Het overkwam Nicole Piersma uit het Groningse Winsum.

“Toen ik de vlekken op de kussen zag ging ik toch even ruiken, ik rook meteen dat het mensenplas was.

Daar schrik je wel van.” Nicole is niet de enige in de buurt dit met dit vieze zaakje te maken heeft gehad.

Nicole was net terug van haar vakantie en was bezig met het uitladen van de bagage, toen ze langs haar tuinset liep. Ze zag dat er met een vloeistof over haar tuinset was gespoten.

“Met een zwaaiende beweging aangebracht.” Al snel had ze door dat het om urine ging, menselijke urine. “Enorm walgelijk, vies en heel vervelend”, vertelt ze aan Hart van Nederland.

De politie in Groningen heeft al meerdere meldingen binnengekregen over de notoire wildplasser(s).

Naast tuinsets zijn ook auto’s opmerkelijk vaak het doelwit, en het komt niet alleen voor in Winsum, maar ook in Uithuizermeeden, ruim 20 kilometer verderop, is het al meerdere keren raak geweest.

Niet de enige
Omdat Nicole niet direct aan een ‘gerichte actie’ dacht, vroeg ze op social media aan buurtgenoten of er bij bij hen ook op hun spullen was geplast de afgelopen tijd. Die oproep leverde al snel meerdere reacties op.

Lees ook
Iemands moeder heeft 4 zonen: Noord, West en Oost. Wat is de naam van de vierde zoon.

Zo had ook Klazien van Ingen al meerdere keren te maken gehad met een zeikerd. “Wij hebben al twee jaar last van dit probleem.

Soms is het twee keer achter elkaar en soms hoor je er maanden niets over”, vertelt Klazien. De eerste keer dat het gebeurde was in december van 2019.

Als ze haar auto in wil stappen merkt ze een vloeistof op in haar auto. Ze kon het niet echt plaatsen en heeft het toen gelijk schoongemaakt.

Ook raak bij de buren
Tien maanden later is het weer raak. “Ik was even naar de winkel geweest, en was vergeten was auto op slot te doen.

Toen ik de autodeur opendeed zag ik dat het helemaal mis was. Er lag zelfs urine op het dashboard. Enorm smerig.”

In dezelfde maand was het ook raak bij een buurvrouw, ook hier was de auto het doelwit. Mensen uit de buurt zijn pissig en willen dat het gezeik stopt.

In november is het opnieuw raak in de buurt. Bij de directe buren van Klazien wordt er opnieuw in een auto geplast.

“Toen is het naar ons idee een tijd rustig geweest. We hebben toen contact gekregen met iemand die hier ook in de wijk woont, die had al wel aangifte gedaan.”

Zelf heeft ze nog geen aangifte gedaan. Je kunt er op dit moment niks mee. De politie staat ook voor een raadsel. Er zijn heel weinig aanknopingspunten. Het is geen ontlasting, alleen urine.”

Lees ook
Verdien meer dan €30 euro per uur door Netflix in je pyjama te kijken

Een vies klusje
Bij een autoschoonmaakbedrijf in Uithuizermeeden hebben ze al meerdere klanten gehad die nodig de binnenkant van hun auto moesten schoonmaken vanwege de wildplasser(s).

“Wij hebben in twee jaar tijd zeker twaalf klanten gehad die urine in hun voertuig hadden ontdekt.

Eén klant hebben we zelfs vier keer gehad”, zegt de eigenaar. “Het is opvallend, én een heel vies klusje. Het stinkt behoorlijk.”

Ook bij De Jong Carcleaning in Zijldijk hebben ze al meerdere klanten gehad met een ondergepist interieur. “Het is nu drie of vier keer voorgekomen”, vertelt eigenaar Bart de Jong.

De laatste keer was vorige maand herinnert De Jong zich. Hij ziet ook dat mensen vaker reinigingsmaterialen huren.

“Wij verhuren ook een reinigingsmachine. Die heb ik ook aantal keer verhuurd voor dit soort klusjes. Als je geen blijvende vlekken wil hebben in je interieur moet je er snel bij zijn.”

Op de hoogte
De politie Noord-Nederland is op de hoogte van de situatie maar kan er nog weinig aan doen. Uit zowel Uithuizermeeden als uit Winsum zijn er meerdere meldingen en aangiftes binnengekomen.

Ze onderzoeken of deze met elkaar te maken hebben. Verder is er nog geen aanhouding verricht. ” Het heeft zeker onze aandacht. Het is wel opvallend dat het in beide plaatsen plaatsvindt.”

Vrouw vergeet haar tampon en moet beide benen laten amputeren

Vampiervrouw drinkt wekelijks bloed van partner