in

Nikola (26) stierf op Tomorrowland, onderzoek gestart

Op de eerste dag van het populaire muziekfestival Tomorrowland 2023 heeft zich een droevig incident voorgedaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de 26-jarige Nikola Stankovski, een medewerker van het festival, overleden op de camping voor crewleden. Het Openbaar Ministerie van Antwerpen heeft onmiddellijk een onderzoek gestart naar de omstandigheden rond zijn overlijden. Uit de eerste bevindingen van het onderzoek blijkt dat het om een druggerelateerd overlijden gaat, zoals bevestigd door het Openbaar Ministerie.

“Met pijn in het hart delen we het verlies mee van één van onze crewleden”, laat woordvoerder Debby Wilmsen van Tomorrowland weten. “De hulpdiensten waren snel ter plaatse op de crewcamping in Boom. Er kon jammer genoeg geen hulp meer baten.”

Lees ook
Parkbezoeker maakt horrorbeelden van zwembad in Park Hengelhoef van Peter Gillis

“We leven in de eerste plaats mee met de familie en vrienden en betuigen hen ons medeleven”, zegt Wilmsen nog.

Er heeft zich een onderzoeksteam van het Openbaar Ministerie van Antwerpen ter plaatse begeven om de situatie te onderzoeken. “Uit die eerste bevindingen blijkt dat het om een druggerelateerd overlijden gaat. Er zijn geen sporen van geweld” aldus een persbericht van het Openbaar Ministerie. Een onderzoeksrechter is gevorderd en zal een autopsie en toxicologisch onderzoek bevelen om meer duidelijkheid te verschaffen over de precieze doodsoorzaak. Het gerechtelijk onderzoek is in volle gang.

Familieleden uitten hun diepe verdriet op sociale media, waaronder Donka Stankovski, de tante van Nikola. Ze schreef op Facebook: “Het gaat over mijn neefje, hij was een schat van een jongeman. Net 26 jaar geworden, een zelfstandige met een eigen zaak, en een harde werker. Hij stond altijd voor iedereen klaar, je kon altijd op zijn hulp rekenen.”

Lees ook
Pascal (33): ‘Ik was mijn pasgeboren baby vergeten in de auto en kwam er pas na een uur achter’

“Deze nacht hebben ze ons op de hoogte gebracht dat hij is overleden .Wij hebben nu een moeilijke periode. Ik kan het nog steeds niet geloven, hij kwam altijd bij mij om raad vragen. Hij was een brave jongen. Ik wil niet dat iemand zijn naam vuil maakt en dingen gaat vertellen die niet waar zijn. Ik zal je nooit vergeten, je was een brave jongen met de hart op de juiste plaats. Je blijft voor altijd in mijn hart” schreef ze.

Kapper met personeelstekort houdt stagiaire 5 weken gevangen op zolder

Tragisch: 86-jarige geeft per ongeluk gas in plaats van remmen en rijdt fietser (72) dood