in

Nieuwe epidemie op komst in Nederland, gevaarlijk voor jonge kinderen.

Nu Nederland eindelijk uit de coronapandemie is lijkt het erop dat het hele riedeltje opnieuw gaat beginnen. Het RIVM is naar buiten gekomen met het nieuws dat het RS-virus officieel een epidemie is. Zij waarschuwen gezinnen met jonge kinderen..

RS-Virus
Het lijkt erop dat het vaste patroon van Covid verstoord wordt. Het was er al een tijdje maar nu laat het RIVM weten dat er een flinke stijging te zien is. Het virus is vooral voor jonge kinderen en voor kwetsbare ouderen.

Lees ook  Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’

Maatregelen
Of er maatregelen getroffen gaan worden zoals tijdens het coronavirus is tot op heden nog onbekend. De coronamaatregelen kwamen in maart 2022 ten einde, precies twee jaar nadat de eerste maatregelen het leven in werden geroepen.

Andere virussen
Het genoemde coronavirus en het RS-virus zijn niet de enige virussen waar over gepraat wordt. Zo komen nu ook het humaan metapneumovirus, het rota- en norovirus om de hoek kijken. Het is nu alleen nog de vraag hoeveel impact deze virussen daadwerkelijk gaan hebben.

Lees ook  Afgelopen 24 uur 117 nieuwe mensen met corona opgenomen in ziekenhuis

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

Heftig: Rousnie en haar zoontje uit Den Haag sterven van de kou