in

Nieuw hoofdkwartier Amazon net ’een drol tussen de bomen’

De pandemie heeft door het massaal bestellen Amazon bepaald geen windeieren gelegd. Zodanig zelfs dat de internetgigant de plannen voor hun tweede hoofdkwartier in Arlington in de staat Virginia hebben uitgebreid. Alleen leidt het ontwerp van het nieuwe gebouw tot de nodige hilariteit op sociale media.

Het ontwerp lijkt namelijk wat op de drol-emoji, zij het in glas en bedekt in bomen. „We hebben een omgeving gecreëerd die samenwerking moet bevorderen, badend in natuurlijk licht en met het oog op een constante interactie met de natuur”, klinkt het in een persbericht over het gebouw, dat The helix als naam kreeg.

Lees ook  14 voorwerpen die in je achterste passen mocht je eens iets anders willen proberen

Gebaseerd op de „natuurlijke schoonheid” van de dubbele helix – een structuur die vaak voorkomt in de natuur – zal het gebouw boven de skyline van de stad uittorenen.

Het ontwerp is van de hand van NBBJ, een vermaard architectenbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van markante gebouwen voor technologiereuzen.

Lees ook  Naaktloper maakt buurt helemaal gek

Ook van hun hand: het bolvormige hoofdkwartier van Amazon in Seattle, de Tencent-torens in het Chinese Shenzhen, het Amerikaanse hoofdkwartier van Samsung in San Jose en het Alibaba Center in Hangzhou.

Het is echter nog steeds een voorstel, de stad moet het haar goedkeuring nog geven, meldt Nieuwsblad. De kosten moeten gezien de omvang van het gebouw in de miljoenen dollars lopen.

Nederlander (57) geeft zichzelf aan na doden echtgenote en zoon op bungalowpark

Routekaart kabinet: in deze volgorde wil het kabinet versoepelen