in

Nieuw botfragment van peuter Emile gevonden op plaats van eerder stoffelijke resten zijn ontdekt

Het parket van Aix-en-Provence heeft bevestigd dat er een nieuw botfragment van Emile is gevonden op de locatie waar eerder stoffelijke resten van de vermiste peuter werden ontdekt in de nabijheid van Haut Vernet. Deze recente ontdekking heeft echter geen doorbraak in de zaak opgeleverd.

De Franse autoriteiten hebben in het onderzoek naar de verdwijning en dood van peuter Emile in het bergdorp Haut Vernet een nieuw botfragment gevonden in de directe omgeving waar zijn schedel en kleding eerder waren aangetroffen.

Lees ook
Moeder verdrinkt kindjes van 5 en 10 in bad: ‘Gevolg van vechtscheiding’

Jean-Luc Blachon, de openbare aanklager van Aix-en-Provence, heeft verklaard: “De ontdekking werpt geen nieuw licht op het onderzoek naar het overlijden van Emile.” Uit onderzoek is gebleken dat het gevonden botfragment afkomstig is van Emile.

Wat is er gebeurd?
Op 8 juli 2023 verdween Emile – destijds 2,5 jaar oud – uit de tuin van zijn grootouders aan de rand van het dorp Haut Vernet. Dit dorp bevindt zich in het zuidoosten van Frankrijk, dicht bij de grens met Italië. Emile was net bij zijn grootouders aangekomen voor een vakantie. Er is geen concreet spoor van zijn verdwijning, maar er werden onmiddellijk uitgebreide zoekacties opgezet.

Lees ook
Asielzoeker die broek liet zakken voor ogen kind niet vervolgd

Eind maart deed een wandelaarster in de bergen rondom Haut-Vernet een gruwelijke ontdekking. Ze vond enkele botten die leken te behoren tot een menselijk lichaam. Onderzoek van deze resten, inclusief een schedel, bevestigde dat ze afkomstig waren van de kleine Emile.

Adam deed het met de moeder van z’n beste vriend: “Hij en z’n vader moeten me dankbaar zijn!”

Özkan Yilmaz (55) uit Waddinxveen al dagenlang vermist