in

Niet-rokers krijgen 6 extra dagen vakantie van werkgever omdat zij geen rookpauzes hebben

In japan heeft een werkgever de ideale oplossing gevonden om mensen te stimuleren te stoppen met roken, want niet-rokers krijgen maar liefst 6 dagen extra dagen vakantie per jaar. Zijn achterliggende reden is heel slim.

Takao Asuka, CEO van het bedrijf Piala Inc, vertelde aan The Telegraph: “Ik hoop dat de beslissing meer mensen aanzet om te stoppen met roken, niet door te bestraffen maar door te belonen”.

Lees ook
'Vrouw steekt vriendje neer omdat hij niet mee wil naar fastfood-restaurant'

Het was na een voorstel van een collega toen de managers de beslissing genomen hebben. Het nieuws gaat nu de wereld rond.

Hierdoor worden werknemers extra gestimuleerd om te stoppen met roken, zodat ze er hiervoor extra vakantiedagen voor terugkrijgen.

Hirotaka Matsushima, de woordvoerder van het bedrijf, vertelde ook aan The Telegraph: “Een van onze niet-rokers stopte eerder dit jaar een briefje met het idee in de ideeënbus van het bedrijf, en schreef dat roken ernstige problemen veroorzaakt”.

Na dit idee bekeken en besproken te hebben, hebben de niet-rokers nu extra vakantiedagen gekregen.

Lees ook
Bejaarde man betaalde prostituees met zelf geprint geld: ’Zelfs een blinde kon zien dat het nep was’

Het bedrijf heeft zijn kantoor op de 29ste verdieping van een hoog gebouw in de Japanse hoofdstad Tokyo.

Nu hebben ze berekend dat een gemiddelde rookpauze voor een werknemer gemiddeld 15 minuten kost.

Dit betekent dat als de rokers meerdere malen per dag een rookpauze inlassen, de niet-rokers zouden gecompenseerd moeten worden met 6 extra verlofdagen per jaar, beslisten de managers.

Volgens de manager zijn al vier werknemers gestopt met roken sinds de beslissing werd genomen. Daarnaast kregen 30 van de 120 werknemers al extra verlofdagen sinds de invoering van het nieuwe systeem.

Wat vind jij hier van?

Dronken bestuurder steelt politiewagen: hij scheldt agenten uit door megafoon

Deze mini vrachtwagen is hét speeltje voor de jongste truckers