in

Net op vrije voeten takelt man de moeder van zijn kind toe en steekt haar 38 keer met mes: ‘Mama heeft pech’

De man uit Arnhem die in september 2021 zijn partner te lijf ging met een mes, moet zes jaar de cel in. Het slachtoffer, de partner van de man, overleefde de steekpartij ternauwernood.Het is 10 september 2021 als de ruzie in een flat in Arnhem volledig escaleert. De 47-jarige man is dan net een paar dagen terug uit de gevangenis, waar hij een lange celstraf heeft uitgezeten. Hij is oververmoeid.

Een gesprek over kinderen en geld zorgt voor zo veel spanning, dat zijn partner naar de slaapkamer loopt om haar koffer in te pakken, omdat ze samen een weekend weg zullen gaan.In het nauwOp het moment dat de vrouw vanuit de slaapkamer iets naar de man roept, gaat het helemaal mis. De man komt uit de keuken toegesneld met een mes.

Lees ook
Geen straf voor man die eigen hond doodde omdat die behekst zou zijn

Zodra hij begint te steken, kan de vrouw geen kant op. In de rechtbank zal ze later verklaren dat ze op dat moment in doodsangst verkeert.De vrouw begint te schreeuwen en roept dat de man moet ophouden. Dat doet hij. Wanneer de vrouw is opgestaan en via de telefoon de alarmcentrale spreekt, heeft ze nog niet door hoe erg haar verwondingen zijn.

Uit de weergave van de meldkamergesprekken blijkt dat het slachtoffer zegt: “Ik heb ruzie gehad met mijn vriend en hij heeft mij geslagen en het hele huis zit onder het bloed.” Op de vraag van de centralist of ze ook met een mes is gestoken, antwoordt het slachtoffer: “Ja ja ja ja, overal”.Niet lang daarvoor belt de man ook met de meldkamer: “Er is een echtelijke ruzie geweest en dat is een beetje uit de hand gelopen. Ze heeft een ambulancetje nodig. Ze is gevallen ja, door een ruzie. Is niet zo heel veel aan de hand, maar ze heeft wel een gaatje in haar kop. Ze moet even nagekeken worden.

Lees ook
Wie herkent deze man? Hij slaat een persoon in een scootmobiel met kettingslot

“Steekwonden in de hals”
Tijdens een onderzoek door een forensisch arts zal blijken dat het slachtoffer 38 keer is gesneden en gestoken, waarvan zes keer in haar hals en drie keer in haar nek. De steekwonden perforeren vermoedelijk haar slokdarm en luchtpijp. Deze steekwonden worden in de rechtszaal als levensbedreigend gezien. “Er is een zeer aanmerkelijk risico geweest op een afsluiting van de keel en luchtpijp met verstikking en het overlijden tot gevolg”, zo luidt een latere letselverklaring.

Poging tot doodslag
De rechtbank stelt dat de man in zijn woede zo vaak heeft gestoken, dat hij de kans op een dodelijke afloop kennelijk op de koop toe heeft genomen. De rechtbank legt hem daarom een celstraf op van zes jaar. Bovendien moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen: 8.000 euro aan smartengeld en 1.197 euro voor zorgkosten en de schade aan haar kleding en meubels. Daarnaast krijgt de man een contactverbod.Daarbovenop komt een extra gevangenisstraf van 360 dagen, omdat de man niet lang voor het misdrijf gebeurde voorwaardelijk was vrijgekomen.

Mannen opgelet: Nederlandse vrouwen zijn het minst materialistisch van allemaal

Arriva ontslaat buschauffeur die telkens rukt: Bus kwam vaak te laat