in

’Nederlandse vrouw verkracht in Indiaas hotel na massage’

Een 31-jarige Nederlandse vrouw zegt woensdag in de Indiase stad Jaipur ver kracht te zijn nadat ze in een hotel een ayurvedische massage had besteld. De zogenaamde masseur vluchtte na zijn daad en werd al snel opgepakt.

Dat melden media in India vrijdag op basis van politie-informatie. De getroffen vrouw lijkt zich niet bij de Nederlandse ambassade te hebben gemeld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten niet bekend te zijn met de zaak. „Er is in ieder geval geen hulpvraag binnengekomen”, zegt een woordvoerder.

Onze landgenote zou zijn ver kracht in Jaipur, de hoofdstad van de noordelijke deelstaat Rajasthan die bekendstaat om zijn roze gebouwen. Het zedenmisdrijf vond volgens de vrouw plaats in een hotel in de stad.

Toeristische trip
De Nederlandse was volgens diverse media met haar familie in een reisgezelschap naar India gekomen.

Lees ook  Temptation-Megan uit de kleren in Dubai

De groep kwam aan op Delhi enkele dagen geleden en had een toeristische trip naar Jaipur gemaakt.

Ze verbleef met haar familie en de rest van het gezelschap in het hotel, waar ze in de avond via de receptie een ayurvedische massage bestelde.

Dat is een van oorsprong Indiase vorm van massage door een gespecialiseerde therapeut die – vaak door middel van warme kruidenolie – de bloedcirculatie stimuleert, afvalstoffen afvoert en spieren en gewrichten soepeler maakt.

Aangifte
Maar in plaats van met de olie aan de gang te gaan, zou de therapeut zich aan de vrouw hebben vergrepen.

Tijdens de massage raakte hij haar intieme delen aan, waarna het na protesten van de vrouw uit de hand liep.

Lees ook  Schooltje De Horizon rouwt om tragisch overlijden David (8): “Kleinste helper, grootste kapoen. Je hebt een plaatsje in ons hart”

De therapeut vroeg haar nog of ze aan niemand wilde vertellen wat er was gebeurd, zo meldt de Times of India.

Ze deed donderdagavond aangifte op het politiebureau van de wijk Sindhi Camp. Agenten kwamen vervolgens snel in actie en pakten binnen vier uur een verdachte op.

De vermeende verkrachter is een inwoner van de deelstaat Kerala, die zo’n 2300 kilometer zuidelijker ligt.

Hij werkt als massageserviceprovider in de wijk Khatipura in Jaipur, en werd betrapt toen hij na zijn vlucht uit het hotel probeerde naar het zuiden van India te ontsnappen.

Officier Richa Tomar vertelde media in het Aziatische land dat de politie de verdachte heeft vastgezet en hem ondervraagt. De Nederlandse is medisch onderzocht, het onderzoek is nog in volle gang.

Dronken man valt in slaap op bank andersmans huis en weigert woning te verlaten

Vermiste kinderen na bijna vier weken teruggevonden in Amazoneregenwoud