in

’Nederlandse toeriste (19) verkracht op Kreta, vier Duitsers opgepakt’

CHERSONISSOS – De Griekse politie op het eiland Kreta heeft vier Duitse vakantiegangers gearresteerd na de verkrachting van een jonge Nederlandse toeriste, en poging tot verkrachting van een vriendin van haar. Dat melden Griekse media.

De Duitse jongens stonden dinsdag rond het middaguur al voor de rechter, meldt het Griekstalige medium Flashnews. De verdachten ontkennen de beschuldigingen die tegen ze zijn geuit.

De verkrachting zou zondagnacht zijn gebeurd. De twee jonge Nederlandse vrouwen, 19 en 22 jaar oud, gaven aan dat ze na een avondje stappen in een bar tijdens hun zomervakantie in het populaire Chersonissos waren meegegaan met de Duitse toeristen.

Lees ook  Lichaam van meisje (8) gevonden in bos

Toilet
De 19-jarige werd in een mannentoilet, zo verklaarde ze volgens onder andere de Greek City Times aan de lokale politie, verkracht door een 23-jarige Duitser. Een 21-jarige Duitser probeerde haar 22-jarige vriendin ook te verkrachten, maar zij slaagde erin hem van haar af te houden. Twee andere Duitse vrienden van de aanvallers waren ook aanwezig, maar zouden niet hebben meegedaan.

Lees ook  Duitser die pompbediende (20) door het hoofd schoot geloofde niet in corona ‘en keek uit naar oorlog’

Nadat onze jonge landgenoten zich hadden gemeld bij de politie om aangifte te doen van het seksuele geweld, werden de vier Duitsers opgepakt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen melding te hebben ontvangen van de beide slachtoffers. „Als ze dat alsnog doen, krijgen ze zeker bijstand van ons als ze dat willen”, laat een woordvoerster weten.

Scooterrijder rijdt jarenlang rond met beschermingssticker op helm

Ontvoerde man (56) belde aan bij Priscilla: ‘Wanhoop stond in zijn ogen’