in ,

Nederlandse studenten bouwen gigantische brug van bierkratten

Voor iedereen die denkt dat studenten alleen maar een beetje zitten te zuipen: zitten jullie er toch even flink naast.

De leergasten van tegenwoordig – en dan vooral die van studievereniging Concept van de Universiteit Twente – zijn namelijk met veel nuttigere dingen bezig.

Case in point: het bouwen van een 36 meter lange brug – inclusief twee metershoge torens – die enkel en alleen bestaat uit bierkratten.

Lees ook  Kaylie (32) zoekt man wiens naam op haar kont getatoeëerd is

Het hele project neemt al zo’n anderhalf jaar tijd in beslag, waarvan het grootste deel bestond uit het schrijven van een uiterst gecompliceerd wiskundig programma, maar inmiddels nadert het eindresultaat.

Heb je dit weekend weer een paar goudgele rakkers te grazen genomen? Goed nieuws: het blijkt behoorlijk wat voordelen te hebben voor je gezondheid.

Een pilsje op zijn tijd kan zorgen voor een sterker hart, een mooiere glimlach en stevigere botten. Laten we eens kijken hoe dat precies werkt.

Lees ook  Vrouw op krukken onderuit getrapt en bespuugd in Delft

Inmiddels is de laatste fase aangebroken: het bouwen van de brug zelf. “Het komt erop neer dat vooraf de positie van elk krat in de brug vaststaat.

Voor het in positie wordt gebracht, kijken onze vrijwilligers op de tekening waar het krat moet komen. Sommigen horizontaal, anderen verticaal”, adus student Jaime de Bruin tegen het AD.

Europees coronabewijs toch verlengd? ‘Kabinet speelt met vertrouwen burgers’

Bijzonder: bedrijf installeert ‘rukhokjes’ voor werknemers