in

Nederlandse skiër (26) vliegt uit de piste, botst tegen bord en overlijdt

In een skigebied bij de Oostenrijkse plaats Fiss in Tirol is gisteren een 26-jarige Nederlander om het leven gekomen door een noodlottig skiongeval. Volgens de Oostenrijkse politie belandde de man door nog onbekende redenen buiten de piste en botste hij daarna op een informatiebord.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de man. Het slachtoffer kwam volgens het ministerie uit de Nederlandse provincie Gelderland.

Lees ook  Zien: Dochter Dennis Bergkamp kan zo met Miss Nederland meedoen, zodeknetters!

Volgens de lokale krant ‘Kronen Zeitung’ gebeurde het ongeluk rond 15.45 uur. De Nederlander was samen met een vriend aan het skiën toen hij uit de piste vloog en tien meter lager tegen het bord crashte. Zijn vriend verleende direct eerste hulp, waarna hulpverleners hem probeerden te reanimeren. Dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Lees ook  Andre Hazes heeft gevochten met zijn schoonvader

De woordvoerder van het ministerie zegt geen informatie te hebben over de toedracht van het ongeval. “De ambassade staat klaar om consulaire bijstand te verlenen als daar behoefte aan is.”

Het lichaam van de man is na het ongeval per helikopter naar het dal gebracht, aldus de politie. Serfaus-Fiss-Ladis, het skigebied waar het ongeluk gebeurde, trekt jaarlijks veel wintersporters.

Bosschenaar aangehouden voor overval op Mark Gillis

Het gaat weer flink sneeuwen zaterdag