in

Nederlandse man (62) brengt vrouw (43) om het leven in België

In het Belgische Putte bij Mechelen heeft een man zondagnacht zijn vrouw om het leven gebracht. Dat bevestigt het Antwerpse Openbaar Ministerie. Na de moord vluchtte hij naar Nederland, waar hij op de snelweg bij Ulvenhout werd opgepakt. ,,We hebben om zijn overlevering gevraagd”, meldt woordvoerder van het Antwerpse OM Lieselotte Claessens.

Het lichaam van de 43-jarige vrouw werd zondagnacht aangetroffen in haar woning langs de Aarschotbaan in Putte. Volgens het eerste onderzoek bleek ze met geweld om het leven te zijn gebracht. Hierop startte de politie een onderzoek op. Ook de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket werd ingelicht. ,,Waarop wij een onderzoeksrechter hebben gevorderd voor onderzoek naar moord”, gaat de parketwoordvoerster verder.

Lees ook
Wie herkent deze man? Hij slaat een persoon in een scootmobiel met kettingslot

Ulvenhout
Maandagochtend waren de onderzoeksrechter, de Federale Gerechtelijke Politie en de forensisch arts aanwezig voor de eerste onderzoeken. ,,Later zal er ook nog een autopsie volgen”, vertelt Claessens. De Nederlandse dader was intussen op de vlucht geslagen. De 62-jarige man werd maandagochtend meteen opgepakt. Dat gebeurde ruim negentig kilometer verderop op de snelweg bij Ulvenhout.

Lees ook
Kind (1,5) aangevallen door hond: arm en been geamputeerd

Relationele context
De zestiger werd na zijn arrestatie overgebracht naar een Nederlandse gevangenis. Daar zal hij moeten wachten op uitlevering aan België. Over een mogelijk motief van zijn daden wil het OM voorlopig niks zeggen. Wel kan het OM bevestigen dat de twee een relatie hadden. De politie en het OM doen verder onderzoek.

André Hazes vertelt in tv-show hoelang zijn geslachtsdeel wel niet is!

Man overleden nadat hij bewusteloos wordt aangetroffen op straat