in

’Nederlands stel opgepakt: laat baby achter in Spaanse hotelkamer en gaat uit eten’

MALAGA – Een Nederlands stel dat op vakantie was in Malaga, is gearresteerd door de lokale politie na een melding dat ze hun zes maanden oude baby moederziel alleen in hun hotelkamer hadden achtergelaten.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten niet bekend te zijn met de kwestie, het heeft geen verzoek om consulaire bijstand gekregen. „Als we dat alsnog ontvangen, zullen we die verlenen”, zegt een woordvoerder. Voor Nederlandse verdachten in het buitenland is het niet verplicht bijstand van Buitenlandse Zaken te vragen.

Lees ook
Turkse Mesut laat hand van onder puin overleden dochter (15) niet los

Onderzoek
Toen personeel erachter kwam dat de baby alleen op de kamer was, werd de politie ingeschakeld, meldt onder andere de Spaanse krant El Debate. Daarop werd meteen een onderzoek ingesteld.

Al snel werd duidelijk dat de twee Nederlanders naar een restaurant in het centrum van de stad waren gegaan. Hun baby was al die tijd alleen in de hotelkamer.

Lees ook
Romain (18) en Margaux (16) samen begraven na rallydrama: ’Als ik met jou iets begin, is het voor altijd

Misdrijf
De ouders hadden een babyfoon met beeld in hun accommodatie geplaatst om zo hun zoon van een half jaar oud in de gaten te kunnen houden. De twee zijn daarop gearresteerd als verdachten van een misdrijf.

De verdenking luidt ’het in de steek laten van een minderjarige’, bevestigde de politie in verschillende media. Agenten die waren ingeschakeld door een werknemer van het hotel, vonden al snel de verlaten baby en ook het beeldapparaat.

Justitie bepaalt verder wat er met de twee gaat gebeuren.

Getrouwde man die meisje (11) ontvoerde en verkrachtte, ziet straf dalen van 6 naar 2 jaar

13-jarig meisje meermaals misbruikt door meedogenloze stiefvader omdat ze ‘moest leren hoe het moet’