in

Nabestaanden Carlo Heuvelman boos om vrijspraak: geloof in rechtstaat Nederland verloren

Nabestaanden van Carlo Heuvelman uit Waddinxveen uiten hun verbijstering over het uitblijven van veroordelingen in hoger beroep met betrekking tot de dood van hun zoon en vriend. “Ze zijn boos, woedend en voelen zich niet serieus genomen. Ze beginnen hun vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem te verliezen,” aldus advocaat Edwin Bosch, reagerend op de uitspraak van het hof in Leeuwarden.

De ouders en vriendin van Carlo hadden gehoopt dat het hoger beroep meer duidelijkheid zou verschaffen over wie verantwoordelijk is voor de dood van Carlo (27), die in juli 2021 om het leven kwam door uitgaansgeweld op Mallorca. Donderdag sprak het hof de hoofdverdachte in de Mallorca-zaak vrij van doodslag op Carlo, ondanks een eis van tien jaar celstraf.

Lees ook
Dementerende man hele nacht vermist in de vrieskou: 'Zonder jas vertrokken'

“De vrijspraak is onbegrijpelijk. Het kan niet zo zijn dat iemand uit het leven wordt genomen zonder dat daar iemand verantwoordelijk voor wordt gehouden. We begrijpen dat sommige verdachten mogelijk niet precies weten wat er is gebeurd, maar het is onaanvaardbaar dat geen van hen informatie kan verschaffen over de gebeurtenissen. Het zwijgen van de groep wordt hier beloond en dat is onverteerbaar voor de familie,” zegt de advocaat van de nabestaanden. “Ze zijn radeloos. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe ze zich voelen.”

Ook de vader van Sanil B. betuigt zijn medeleven met de nabestaanden. “Dit is natuurlijk erg moeilijk voor de familie. Ze willen graag weten wat er precies is gebeurd. Het leven is vreemd; de ene persoon is blij, de ander verdrietig. Ik hoop dat de ouders uiteindelijk closure vinden. Misschien komt er nog iemand naar voren met videobeelden of bekentenis, zodat de familie dit kan verwerken.”

Lees ook
Baby van 13 maanden overleden nadat moeder auto verplaatst en haar aanrijdt

De raadsman van de nabestaanden vindt dat de uitspraak van het hof te summier is om te bepalen of het Openbaar Ministerie kans maakt bij de Hoge Raad. “We moeten het vonnis grondig bestuderen om te begrijpen waarom ze tot dit oordeel zijn gekomen. Maar naar mijn mening zou een andere uitkomst, met name voor wat betreft Sanil B., meer voor de hand hebben gelegen. We moeten echter eerst de details op papier bekijken voordat we verder stappen ondernemen.”

Lekker ding zou je zeggen, maar het is toch even schrikken als je ’s ochtends naast haar wakker wordt

Sanil B. in hoger beroep vrijgesproken van doden Carlo Heuvelman in Mallorcazaak