in

Naar Turkije voor grotere billen: ‘Cash afrekenen en verdoofd risico’s tekenen’

Presentator Ewout Genemans reisde voor zijn documentairereeks Ewout naar Turkije om de wereld van cosmetische ingrepen van dichtbij te bekijken.

Veel Nederlandse jonge vrouwen vliegen naar het land voor plastische chirurgie. Grotere billen en een smalle taille koop je daar voor een spotprijs. Maar het gaat soms ook goed mis.

Hoofdstad Istanbul blijkt het walhalla voor goedkope cosmetische ingrepen. Menig influencer of BN’er reist naar Turkije om hun lichaam te perfectioneren.

Op hun socialmediakanalen maken ze er zelfs reclame voor. Turkse artsen gebruiken dat bereik om zo veel mogelijk, voornamelijk onzekere, meisjes te lokken.


Ewout Genemans bekijkt plastische ingrepen Turkije
Genemans interviewt in zijn documentaire verschillende meisjes over hun beslissing om naar Turkije te gaan. Voornamelijk de BBL-ingreep blijkt populair.

Daarbij wordt vet weggezogen uit het lijf en ingespoten in de billen. Vaak overgehaald door het zien van foto’s en video’s van influencers.

Zo wordt de operatie van de 19-jarige Rosalie en Dania (20) gevolgd. Het ideale lichaam voor hen? Dikke billen, een smalle taille en grote borsten.

Lees ook  Vrouw betrapt echtgenoot in bed met zijn eigen moeder

Beiden zijn geïnspireerd door de beelden op social media. Onder meer YouTuber Jessie Maya blijkt een populaire inspiratiebron.


Flauwvallen, cash afrekenen en risico’s
Vooral de beelden van de 20-jarige Dania zijn heftig. Zo zie je haar op beeld wegvallen na het inbrengen van een infuus.

Presentator Genemans kijkt op van het feit dat ze vlak na het flauwvallen allerlei papieren ondertekent.

Onder meer de documenten waarop staat welke risico’s verbonden zijn aan de ingreep. Daarna worden de operaties cash afgerekend aan de rand van het ziekenhuisbed.

De operatiebeelden zijn niet echt geschikt voor mensen met een zwakke maag. De makers hebben er namelijk voor gekozen om alles te laten zien.


Slachtoffers van operaties
Maar het gaat soms ook mis, zo blijkt uit de documentaire. De beruchte Turkse arts Aydin maakte al meerdere slachtoffers.

Lees ook  Irriteer jij je aan mensen die luidruchtig kauwen? Dan heb jij een psychiatrische stoornis

Zo overleed de Nederlandse Sharida aan de complicaties van de operatie. Haar moeder Julie vertelt over de horror-afloop van de operatie die haar dochter fataal werd.

Ook Debbie doet haar verhaal. Zij ging eveneens onder het mes in Turkije, maar liep grote complicaties op.

Ze draagt nog steeds een vacuümpomp en heeft verpleging aan huis. „Mijn hele onderbuik was paars.” Door de complicaties is haar buik ernstig beschadigd en sterft haar huid af.

Joran van der Sloot laat lachend zijn sobere cel in beruchtste gevangenis van Peru zien

Vermeende kattenbeul vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs