in

Mysterie rond half gevild damhert in Amsterdams Westerpark

De dierenambulance in Amsterdam kwam maandag af op een wel heel opmerkelijke melding: in het Westerpark was een dood damhert gevonden, deels gevild. “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Gelukkig”, zegt een medewerker tegen Hart van Nederland.

Wat er precies met het wilde dier is gebeurd en hoe het in het Westerpark terecht is gekomen, is voor de dierenambulance een raadsel. Dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, want het lichaam van het dier is inmiddels vernietigd.

Lees ook  Dood gevonden wolf bij Stroe blijkt doodgeschoten

Ook bij de politie hebben ze nog geen idee wat er precies met het hert is gebeurd. “We kunnen hier pas iets mee als iemand bij ons melding maakt dat ze hun damhert kwijt zijn”, aldus een woordvoerder. “We hebben nu geen aanknopingspunten en er is te weinig aanleiding om een onderzoek te starten.”

(Tekst gaat verder onder tweet)

Vos aan de haal met hert?
Een twitteraar merkt op dat er vlak bij het Westerpark, op het marktterrein, een wild- en gevogeltehandel is en dat er misschien een vos of een ander dier met het damhert is gaan slepen. “Dat zou natuurlijk kunnen”, zegt de dierenambulancemedewerker. “Het kan allemaal.”

Lees ook  Boze klant gooit alligator binnen bij drive-in

Michel Zuman (41) doodgeschoten, motief onduidelijk

Noëmi knalt met 80 kilometer per uur op bank die midden op de weg staat