in

Moordenaar Donny M van Gino (9) kreeg leven maar niet op de rit

De man die de 9-jarige Gino uit Kerkrade zou hebben ontvoerd en gedood, is de 22-jarige Donny M. uit Geleen. Goede bekenden van hem bevestigen dat hij vanmorgen van zijn bed is gelicht.

De bekenden – die anoniem willen blijven – zijn verbijsterd over wat er is gebeurd. M. kennen ze als een verzorgde en nette jongen. Hij is hartstochtelijk PSV-fan en had tot zijn arrestatie al maanden een vriendin waarmee hij straalde op de foto’s. Toch weten ze dat hij ook veel problemen had. Meerdere malen kwam hij met politie en justitie in contact, waarvoor willen ze niet zeggen.

Lees ook  Onderzoek bewijst: dikke mannen houden het (veel) langer vol in bed

M. zou de laatste jaren juist hebben geprobeerd om zijn leven weer op het juiste spoor te krijgen, maar slaagde daar volgens hen niet in. M. schrijft zelf op zijn sociale media dat hij internationaal vrachtwagenchauffeur is bij een meubeltransportbedrijf, maar volgens de directeur van dit bedrijf werkt hij al een paar maanden niet meer voor hen. Zijn ex-werkgever wil verder geen commentaar geven. Vorig jaar oktober was M. nog naarstig op zoek naar woonruimte in Zuid-Limburg. Dat gebeurde omdat hij bij bekenden niet meer in huis mocht wonen.

Lichaam
De politie maakte vanmiddag op een persconferentie bekend dat het lichaam dat vanmorgen is gevonden aan de Geleense Opbraakstraat van de vermiste Gino van der Straeten (9) is. De jongen werd aangetroffen nadat Donny M. in de nacht van vrijdag op zaterdag was aangehouden in zijn woning in Geleen. Volgens de politie heeft M. zelf aanwijzingen gegeven waar Gino lag. De politie bevestigt dat hij een bekende van hen is, maar wil daarover geen details geven. M. kwam gisterenmiddag in beeld bij de recherche, waarna ze hem vanmorgen hebben gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Gino.

Lees ook  Brabander gedood bij explosie in drugslab, dat is zeker niet de eerste keer

22-jarige bekende van politie is moordenaar van Gino (9)

Man vermoordde vrouw en kinderen en leefde weken met hun lijken in huis