in

Moeder vergeet bijsluiter te lezen: Baby vecht voor haar leven nadat blaren lichaam bedekken

Een baby blijft vechten voor haar leven nadat een allergische reactie op medicatie blaren veroorzaakte over 72% van haar lichaam.

De eenjarige Helena Cristina zal permanente littekens hebben na de ernstige uitslag die ze opliep als reactie op een anti-epileptische medicijn.

Lees ook
Wetenschappelijk bewezen: mannen met grote neuzen hebben vaak ook de grootste jongeheren

Het kind heeft meer dan twee weken via een sonde op de intensive care van het Goiania Burn Centre in Goiania, Brazilië, doorgebracht.

Haar vader Hugo Cristiano Penno da Silva, 38, zei dat de nachtmerrie begon toen de baby in augustus spasmen (spiersamentrekkingen) begon te krijgen.

Ze kreeg Lamotrigine voorgeschreven die begin september blaren veroorzaakten. Hij vertelde lokale media: “We hebben alles gedaan in overeenstemming met het medisch advies.”

Nadat haar toestand verslechterde, namen de radeloze ouders van het kind haar mee naar het brandwondencentrum waar artsen de medicatie identificeerden als de oorzaak van de uitslag, schrijft The Sun.

Lees ook
Koppel mishandelt muis door pootjes vast te binden

Ze moest verschillende huidschraap- en hydraterende therapieën ondergaan voordat medici haar familie vertelden dat haar huid voor altijd littekens zal hebben.

Na 19 dagen in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, wordt het kind niet langer via een buisje gevoed en zeggen de ouders dat ze nog maar 10 dagen op de intensive care zal doorbrengen.

Ze zal een tijdje een mondkapje en speciale kleding moeten dragen om haar lichaam te beschermen tegen zonlicht en andere straling.

14-jarig meisje ‘permanent gehandicapt’ na 150 squats als straf van gymleraar

Max datet met getrouwde moeders: ‘Als hun mannen naar het werk zijn, bellen ze mij’