in

Moeder verdrinkt kindjes van 5 en 10 in bad: ‘Gevolg van vechtscheiding’

In Frankrijk vond een vreselijk gezinsdrama plaats. Een moeder van twee kinderen van vijf en tien jaar oud heeft hen om het leven gebracht door hen in bad te verdrinken.

Het drama is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van een vechtscheiding tussen de moeder en de biologische vader van de kindjes.

Lees ook
Man hangt touwtje tussen auto en laadpaal om stiekem te parkeren

Vrijdag zijn de twee kinderen levenloos aangetroffen in het bad van de woning in Wargnies-le-Grand. Dat dorpje ligt vlakbij de grens met België.

In een regenton werd dan de moeder zwaargewond aangetroffen. Daar had ze zich ingewrongen. Het is nog niet duidelijk waarom.

De moeder was er weliswaar slecht aan toe, maar de politie ging er meteen vanuit dat zij haar kinderen om het leven had gebracht.

Daarna wilde ze zich wellicht van het leven beroven. Wellicht is ze daarom ook in de regenton geklommen.

Lees ook
Drie jongens (8, 10 en 11 jaar) zakken door het ijs en sterven

De moeder is inmiddels aangehouden. Later bekende ze aan de politie dat ze haar kinderen opzettelijk om het leven bracht.

Ze geeft de scheiding met haar ex als reden op. Een woordvoerder van het parket meldt: “Ze drogeerde haar kinderen eerst met medicatie. Toen ze lagen te slapen, heeft ze hen verdronken in het bad.”

Deze feiten zijn zo triest. De twee kinderen waren onschuldig en hadden niks te maken met de vechtscheiding.

Na Emile (2) nu ook 11-jarige Elijah vermist

Na Rutte vertrekt nu ook Sigrid Kaag (D66) uit politiek: ‘Tol is te hoog