in

Moeder van overleden meisje (1) aangehouden na drama in Kampen

Kampen – De politie is een onderzoek gestart nadat donderdagmiddag 13 oktober een moeder en twee kinderen te water raakten ter hoogte van de Loswal. Een van de twee kinderen, een meisje van 1 jaar, heeft het niet overleefd.

De andere drie kinderen (in totaal waren vier kinderen aanwezig bij het incident, twee van hen raakten in het water, twee bleven op de kant) zijn fysiek in goede gezondheid. Zij krijgen de hulp die nodig is. Aan de omstanders die goed hebben geholpen bij het incident is Slachtofferhulp aangeboden.

Lees ook
Minister Sigrid Kaag maakt zeer slecht nieuws bekend

Vragen over de toedracht
De politie krijgt veel vragen over de toedracht van het incident. Dat is waar het politieonderzoek zich nu op richt. Er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s en om die reden is de vrouw aangehouden als verdachte. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis en zit op dit moment nog vast. De verdachte zit in volledige beperkingen en in het belang van onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan. Ze wordt vandaag door de officier van justitie voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Lees ook
Rugbyer van Tilburgse club, die tijdens wedstrijd op veld in elkaar zakte, is overleden

Mensen die getuige waren en die zich nog niet hebben gemeld bij ons, kunnen dat alsnog doen. Bel in dat geval met 0900-8844. We kunnen u dan indien geweest ook informeren over Slachtofferhulp.

Wanhopige vrouw: “Mijn schoonmoeder is gescheiden en heeft onveilige seks met 50 mannen per week! Wat nu?”

Meisje (10) omgekomen bij ongeval in Limburg, 3 andere kinderen zwaargewond