in

Moeder deelt waarschuwing nadat haar dochtertje overlijdt na het spelen met de afstandsbediening

Het is als ouder zijnde de grootst denkbare hel: het overlijden van je kinderen. Helaas overkwam dit Trista Hamsmith uit Texas toen haar 17 maanden oude dochtertje op een dag plotseling griepsymptomen kreeg.

Trista besloot haar verhaal te delen om hiermee andere ouders te waarschuwen.

De 17 maanden oude peuter begon een beetje piepend adem te halen. Omdat het buiten erg koud was, dacht haar moeder dat ze waarschijnlijk een koutje had gevat. Uit voorzorg koos Trista er toch voor om naar de dokter te gaan.

Lees ook
Bij dit bedrijf in Nederland kan je in de pauze lekker onder je bureau slapen

Na haar te hebben onderzocht, schreef de dokter rust voor en liet hij haar weten dat het waarschijnlijk kroep was. Dit is een relatief vaak voorkomende aandoening die voornamelijk bij kinderen voorkomt en zelden tot complicaties leidt.

Trista en Reese gingen terug naar huis. Eenmaal thuis deed Trista een vreselijke ontdekking die haar doodsbang maakte: de afstandsbediening was open en er ontbrak een batterijtje.

Het gezin haastte zich naar de spoedeisende hulp waar hun diepste angst werd bevestigd, Reese had een batterijtje ingeslikt.

“Ze maakten een röntgenfoto en bevestigden dat het daar zat en deden een spoedoperatie om de batterij te verwijderen,” vertelde Trista aan Today.

Het bleek onvoldoende om het leven van het kleine meisje te redden. De knoopcelbatterij had heel snel een gat in haar luchtpijp en slokdarm gebrand.

Lees ook
Dochter Sylvester Stallone is een bloedhete tijger geworden!

De peuter onderging in december 2020 nogmaals een operatie, twee maanden nadat ze het batterijtje had ingeslikt. Maar haar leven kon niet meer worden gered, de batterij had te veel schade aangericht. Op 17 december 2020 overleed kleine Reese.

Nu komt de moeder met een hartverscheurende waarschuwing: houd afstandsbedieningen en dergelijke uit de buurt van kinderen.

Trista creëerde de Facebookpagina Pray for Reese waar ze iedereen op de hoogte hield van de toestand van haar dochtertje. Ze pleit voor batterijen die veiliger zijn en kinderen niet zomaar in kunnen slikken.

“We moeten er alles aan doen om deze informatie bij ouders te krijgen en druk uitoefenen op de industrie om veranderingen door te voeren om kinderen te beschermen,” schrijft de gebroken moeder, die soortgelijke sterfgevallen wil voorkomen.

Mooi en lief peutertje overlijdt na uit elkaar te zijn gerukt door nieuwe familiehond

Bijna iedereen heeft het fout… Waar gaat het hier over?